VIDEO Plenković: Ovo što se piše o posjetu Predsjednice RH Ruskoj Federaciji je nešto najbizarnije što sam čitao

Ad

Premijer Andrej Plenković se osvrnuo na današnjoj sjednici Vlade na napise u medijima o posjetu Kolinde Grabar Kitarović Ruskoj Federaciji i predsjedniku Vladimiru Putinu.

Plenković je, predstavljajući 14. točku – Prijedlog zaključka o prihvaćanju Nacrta memoranduma o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ruske Federacije o gospodarskoj suradnji na tržištima trećih zemalja, te 15. točku – Prijedlog izmjene Zaključka Vlade Republike Hrvatske u vezi s potpisivanjem Programa suradnje u području kulture između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ruske Federacije za godine 2017. – 2019., uvodno govorio o neutemeljenim informacijama koje su se pojavile u medijima, o tome da Vlada minira posjet Kolinde Grabar Kitarović Rusiji.

Minira li Plenković posjet Predsjednice RH Putinu: Mediji pišu da je nekim ministrima zabranio odlazak u Rusiju

“Potpredsjednica Vlade Martina Dalić bila je neki dan u Rusiji, ministar unutarnjih poslova, državna tajnica MVP, idu u Rusiju s Predsjednicom…podupiremo aktivnosti Predsjednice RH i moram priznati da su ove vijesti koje čitamo u medijima jedne od najbizarnijih u koje čitamo u posljednje vrijeme oko naših vanjskopolitičkih aktivnosti”, rekao je Plenković i zaključio da je očito da se u medijski prostor nastoje proturiti informacije koje nisu niti utemeljene niti točne.

Točka počinje na 41:10

Facebook Komentari