Što ako Todorić ne dođe pred Istražno povjerenstvo, jer mu se ne da iz nekog razloga

Održana je prva, pripremna sjednica Istražnog povjerenstva za Agrokor. Predsjednik povjerenstva Orsat Miljenić kazao je kako su donesena i dva zaključka. Prvi je da će se prva redovna sjednica Istražnog povjerenstva održati 3. studenog, a druga je da će se za prvog svjedoka pozvati vlasnik koncerna Agrokor Ivica Todorić.

”Koristim priliku da ga i javno pozovem na svjedočenje, a bit će mu poslan i poziv na kućnu adresu”, rekao je Miljenić. ”Pozivam ga da se spremi, iz odluke je jasno na koje okolnosti treba svjedočiti i ovdje ga očekujemo 3. studenog”, kazao je Miljenić.

Po zakonu se mora odazvati ili može biti kažnjen. Po zakonu o istražnim povjerenstvima Todorić može izbjeći svjedočenje ako bi se njime kazneno teretio. Za nedolazak pak može biti procesuiran i kažnjen.

“Novčanom kaznom od 50.000,00 do 1.000.000,00 kuna ili kaznom zatvora od 6 mjeseci do 5 godina kaznit će se za kazneno djelo osoba koja se ne odazove pozivu istražnog povjerenstva da svjedoči ili da obavijesti o činjenicama koje su joj poznate…”, propisuje Zakon o istražnim povjerenstvima, prenosi Dnevnik.hr.

Share This Article