VIDEO Pernar o Agrokoru, usporedio Todorića i Slobodana Miloševića: Gazda je uhljebljivao vašu rodbinu, ljubavnice ili ljubavnike

Zastupnik Ivan Pernar iz Živog zida postigao je sam svojim istupima da ga se u javnosti više ne doživljava ozbiljno, ali današnje rasprave imale su zanimljive dijelove.

“Gledam ovaj cirkus, ovu farsu i ponašanje zastupnika u Hrvatskom Saboru. Podsjeća me na ponašanje srpskog naroda 90-tih godina, naime srpski narod je godinama podržavao politiku Slobodana Miloševića i držao mu ljestve. Onda kada je ta politika srpski narod odvela u propast onda su oni svi skupa rekli sad ćemo mi tebi Slobo suditi izašli su na ulice i deportirali ga u Haag, a on je tamo umro u zatvoru. Razlog zašto se Ivicu Todorića stavlja na stup srama je zato jer se spotaknuo i pao. Da Agrokor nije bio pred stečajem gostili biste se s njim i dalje. Ovo povjerenstvo je farsa. Sjećam se kad je Branko Grčić iz SDP-a govorio da se ne smije govoriti da je situacija u Agrokoru loša, isto se govorilo i iz HDZ-a. Jedina prava opozicijska stranka, Živi zid, nema svog predstavnika u povjerenstvu jer postavljamo prava pitanja, ” rekao je Pernar u sklopu rasprave o Istražnom povjerenstvu za Agrokor.

“Znači suma sumarum cijele priče je da porezna kontrola, porezni nadzor u Agrokoru nije postojao, a revizorska izvješća su bila lažirana. Kaznene prijave su podignute, sjećam se kada je nestalo žito iz Đakovštine d.d. nitko za to nije odgovarao. Protiv Ivice Todorića bilo je bezbroj kaznenih prijava to svi vi znate i sve te prijave su 20 godina i više skupljale prašinu u ladicama DORH-a. Znači u DORH-u ispadaju kaznene prijave iz ladica koliko ih ima protiv Ivice Todorića, a ništa se ne procesuira. U Agrokoru su zapošljavani svi mogući kadrovi HDZ-a i SDP-a počevši od žene gospodina Grčića do sina glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana”, rekao je Pernar.

Replicirao mu je Grčić, oko supruge koja radi u Tisku, ali Pernar je odgovorio:

“Uvaženi gospodine Grčić, o vašoj stručnosti i sposobnosti najbolje govori vrijeme kada ste bili dekan ekonomskog fakulteta u Splitu i kada ste višemilijunska sredstva tog fakulteta oročili na račun banke koja će uskoro propasti i fakultet je ostao bez tih sredstava. Što se tiče vaših izjava, pa vi ste rekli da je u ovom trenutku ključno ne širiti loše vijesti o Agrokoru i da Agrokor mora opstati. U kontekstu u kojem ste vi govorili je to zapravo moglo značiti samo jedno, da Ivica Todorić mora opstati”.

Ono što je ključno jest da HDZ i SDP ne rade Istražno povjerenstvo da bi rasvijetlili istinu nego ga rade zato da bi ju sakrili, odnosno da bi krivnju i odgovornost sa sebe i institucija prebacili na jednog čovjeka. Kako je moguće da je jedan čovjek iznad svih institucija? Kako je moguće da ni jedna institucija njemu ništa ne može? Očito je da je bio zaštićen, ali o tim temama, o tome tko je štitio Ivicu Todorića, tko mu je omogućio da radi ovo što radi, tko mu je omogućavao da za kunu otkupljuje firme u dugovima, pa mu onda otpisivao dugove i tako dalje, o tome se na tom povjerenstvu neće raspravljati, rekao je Pernar.

Facebook Komentari