Projektili DNR Koreje moći će dosegnuti tlo SAD-a nakon modernizacije!? Predsjednik Donald Trump se zarekao da to neće dopustiti!

Vodstvo komunističke DNR Koreje poručilo je ruskim zastupnicima da posjeduje balistički projektil s dosegom od tri tisuće kilometara koji će nakon modernizacije moći dosegnuti američki teritorij, objavila je danas ruska agencija Interfax.

Interfax citira Antona Morozova, zastupnika i člana odbora za međunarodne odnose donjeg doma ruskog parlamenta DUME koji je boravio u Pyongyangu od 2. do 6. listopada.

DNR Koreja želi povećati doseg svojih balističkih projektila na devet tisuća kilometara, prenosi ruska agencija Interfax

DNR Koreja želi povećati doseg svojih balističkih projektila na devet tisuća kilometara, prenosi agencija Interfax Morozovljevu izjavu. “Nije se govorilo o krajnjem roku (za rješavanje te zadaće)”, kazao je Anton Morozov.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un kazao je prije dva dana kako je njegovo nuklearno oružje “moćno sredstvo odvraćanja” koje jamči zaštitu sjevernokorejskog suvereniteta.

U govoru na sastanku moćnog centralnog komiteta vladajuće Radničke stranke u subotu, Kim Jong Un je kazao kako je sjevernokorejsko nuklearno oružje “moćno sredstvo odvraćanja koje snažno štiti mir i sigurnost Korejskog poluotoka i sjeveroistočne Azije” od “nuklearnih prijetnji američkih imperijalista”.

Na sastanku je sjevernokorejski diktator Kim Jong Un svoju sestru Kim Yo Jong (28) postavio za članicu moćnog politbiroa, tijela koje donosi odluke pod njegovim predsjedanjem

Proteklih tjedana DNR Koreja lansirala je dvije rakete iznad Japana i provela šesti nuklearni pokus te je moguće da brzo napreduje prema razvoju rakete opremljene nuklearnog glavom koja može dosegnuti američko tlo.

Na sastanku je svoju sestru Kim Yo Jong (28) postavio za članicu moćnog politbiroa, tijela koje donosi odluke pod njegovim predsjedanjem, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Američki predsjednik Donald John Trump se zarekao kako neće dopustiti DNR Koreji da razvije nuklearni projektil koji može dohvatiti SAD

Na nedavno uvedene nove, jače i oštrije sankcije DNR Koreji od strane UN-a, osvrnuo se je američki predsjednik Donald John Trump. “Mislimo da je to samo još jedan mali korak, a ne veliki posao”, kazao je on novinarima na početku susreta s malezijskim premijerom Dato’ Sri Haji Mohammadom Najibom bin Tun Haji Abdul Razakom. “Ne znam hoće li imati ikakva utjecaja, iako je lijepo imati svih petnaest glasova, ali te sankcije nisu ništa u usporedbi s onim što će se u konačnici morati dogoditi”, rekao je Donald John Trump, koji se zarekao kako neće dopustiti DNR Koreji da razvije nuklearni projektil koji može dohvatiti SAD. (Theo Ljubić, Reuters, Interfax)

Facebook Komentari