Aktivni bloger, evo trećeg i četvrtog posta, za Ramljaka: Važno je da javnosti kažete jeste li s fondom Knighthead surađivali i prije

Ad

Dan nakon što je izvanredni povjerenik Ante Ramljak objavio revidirane zbirne podatke za cijeli koncern Agrokora, Ivica Todorić je opet intenzivirao aktivnost na svojemu blogu putem kojega se danas oglasio već četvrti put i u najnovijem postu posvetio se upravo Ramljaku.

“Poštovani gospodine Ramljak, jučer ste jasno naglasili kako ste se s predstavnicima fonda Knighthead susreli još 30. ožujka, dakle prije donošenja Lex Agrokora jer ste, kako ste naveli, bili bliski situaciji oko Agrokora. Tko Vas je učinio bliskim Agrokoru? U kojoj ste funkciji, a tek ste 10. travnja imenovani izvanrednim povjerenikom, bili na sastanku s ljudima iz Knightheada? Zašto je to važno? Zbog činjenice da je vidljivo za koga ste namještali bilance! Bilance nije izradila revizorska kuća, nego Vaša uprava s jasnim ciljem.

Također je važno da javnosti kažete jeste li s fondom Knighthead surađivali i prije tog vremena na poslovima u šibenskom TLM-u.

Znate li da je u slaganju i namještanju bilanci u kojima su uočljivi propusti u primjeni računovodstvenih i revizorskih standarda sudjelovala osoba iz fonda Knighthead uz pomoć Vlade Bošnjaka te još dvije osobe iz Agrokora? Ja imam takva saznanja i te ću osobe kazneno prijaviti za nedopustive računovodstvene manipulacije.

Sve će otkriti vrlo bliska budućnost. Kada bi zaista firme bile tako loše kako ih se pokušava prikazati, onda je svima jasno da ih nitko ne bi htio niti kupiti! Zašto bi bilo tko kupio nešto što ima negativnu vrijednost u milijardama kuna? Sada ćemo vidjeti, da li će se pojaviti “kupci” i kroz nagodbu preuzeti kompanije!? Ako se pojave, onda je potpuno jasno da je cijela operacija s Lexom bila paravan za obezvrjeđivanje Agrokora kako bi se tako obezvrijeđen praktično darovao! Tada će biti kristalno jasno da neustavni Lex nije niti trebao biti izglasan i da je zastrašivanje javnosti stečajem da nije bilo Lexa zaista dimna zavjesa! Ono čega se ja najviše strašim jest scenarij u kojem će se firme koje smo moj menadžment i ja restrukturirali i konsolidirali, biti prodane u bescjenje, a one koje smo tek trebali restrukturirati, biti uništene!

Gospodine Ramljak, ne skrivajte se iza političkih pokrovitelja iz Vlade, ovo su jednostavna pitanja na koja ćete morati odgovoriti”, navodi Todorić u najnovijoj objavi na svojem blogu.

Treći blog danas

Ivica Todorić danas se i po treći put obratio javnosti putem svoje internetske stranice. Ovaj put poručuje kako nije ukrao niti euro te kako ”su na slučaju Agrokor do sada dovedena u pitanje sva pravna načela kojima bi se trebala osigurati vladavina prava”.

”Tvrdim da je sve što sam radio bilo u namjeri da Agrokor i sva povezana društva ostvare što bolje rezultate. Decidirano navodim da nisam niti prikrio niti prisvojio niti jedan jedini euro. Moja savjest je apsolutno čista.

Niti u jednoj od situacija za koje me se ovako javno i olako proziva nisam postupao sa namjerom bilo kakvog prikrivanja ili prisvajanja novca. To na koncu nije niti utvrđeno. Sav novac koji je u vidu pozajmica dostavljen na moj račun ili račune mojih tvrtki nije utrošen za moje potrebe već za financiranje obveza Agrokora.

Na žalost, moram primijetiti da su na slučaju Agrokor do sada dovedena u pitanje sva pravna načela kojima bi se trebala osigurati vladavina prava – od presumpcije nevinosti, do javnog prozivanja za kriminal od strane najviših državnih dužnosnika. Mene se već optužuje i proskribira kao osobu koja je otuđila silan novac iako to ne proizlazi niti iz jedne činjenice utvrđene tijekom postupka revizije. U nalazu revizije izrijekom je navedeno da su tijekom revizije uočene određene nepravilnosti te da će međunarodna tvrtka specijalizirana za forenziku tek istražiti da li se radi o nezakonitim radnjama. I ja sam suglasan da se moje poslovanje provjerava po nezavisnim, stručnim i objektivnim istražiteljima jer sam uvjeren da niti jednu nezakonitu radnju neće pronaći jer ja nisam radio nezakonito.

Unatoč zlonamjernih interpretacija bilanci, siguran sam da će istina biti u moju korist”, poručio je Todorić.

Facebook Komentari