Petrov: Tko je tražio da Marić iznese sve mogućnosti za Agrokor? Plenković. O tome želim razgovarati, o razlozima zašto brani Marića

Predsjednik Mosta Božo Petrov prokomentirao je revizorsko izvješće za koncern Agrokor.

“Mislim da je svima jasno zašto je Most inzistirao na rašćišćavanju problematike Agrokora. Transparentnost koju smo nametnuli je najveća dobit Hrvatske, ali na ovome ne treba stati. Nema jednog žrtvenog janjca, što se tiče Todorića i njegove kaznene prijave koju je podnio i Ramljak, njime će se baviti DORH, ali vidimo da nije funkcionirao sustav. Gdje je odgovornost HANFA-e, Porezne uprave, Ministarstva financija, HNB-a?”, kazao je Petrov.

“Izašli smo s informacijom da Porezna uprava nije u Agrokor provirila 10 godina, danas je Ramljak rekao da smo gledali konsolidirano izvješče za Agrokor d.d. Šest mjeseci se šuti. Ako je HANFA, Ministarstvo, HNB … šutjelo minimalno 10 godina onda ovdje možemo govoriti o prikrivenom organiziranom kriminalnom poduhvatu”, smatra Petrov.

Njega, kaže, izvješća nisu iznenadila, sve je bilo je vidljivo ovih mjeseci: “Dolazile su informacije cijelu 2016. godinu, ali se ništa nije dogodilo dok to Most nije nametnuo”.

“Pitao bih tko je poslao ministra Marića na sastanak u Agrokor? Gospodin Plenković. Tko je tražio da Marić iznese sve mogućnosti za Agrokor? Plenković. O tome želim razgovarati, o razlozima zašto brani Marića”, rekao je Petrov.

Ramljak otkriva brojke: Umanjenje kapitala za 21 milijardu, milijarde teške nepravilnosti….. Podnio sam kaznenu prijavu!

Facebook Komentari