Američki republikanski senator Bob Corker: S predsjednikom Trumpom riskiramo Treći svjetski rat!

Prijetnjama nekim zemljama, američki predsjednik Donald John Trump riskira dovesti SAD “na put Trećeg svjetskog rata”, ocijenio je utjecajni republikanski senator Robert “Bob” Phillips Corker Jr., prenosi američki New York Times.

“Brine me i morao bi brinuti sve one koji vole našu zemlju”, dodao je senator Corker, nekadašnji sljedbenik Donalda Johna Trumpa u razgovoru koji je taj list objavio u nedjelju.

“Kao posljedicu, očekujem da senator Corker bude negativan glas i usprotivi se našem programu. Nije imao hrabrosti kandidirati se”, zaključio je Donald John Trump

Prije tog žestokog napada, vrlo ugledan šezdeset-petogodišnji godišnji senator ocijenio je kako je “šteta da je Bijela kuća postala vrtić za odrasle”, nakon što je bio meta jutarnjih twitova Donalda Johna Trumpa.

Američki predsjednik Donald John Trump je na Twitteru napisao kako ga je “senator Bob Corker preklinjao da ga podrži u reizboru u Tennesseeju. Rekao sam ‘ne’ i odustao je govoreći da ne može pobijediti bez moje podrške”. “Također je želio biti državni tajnik, rekao sam ‘ne, hvala'”, nastavio je republikanski milijarder i američki predsjednik, dodajući da je senator Corker “u velikoj mjeri odgovoran za loš sporazum s Islamskom Republikom Iran” o nuklearnom programu.

“Brine me i morao bi brinuti sve one koji vole našu zemlju”, dodao je senator Robert “Bob” Phillips Corker Jr., nekadašnji sljedbenik Donalda Johna Trumpa u razgovoru za New York Times

“Kao posljedicu, očekujem da senator Corker bude negativan glas i usprotivi se našem programu. Nije imao hrabrosti kandidirati se”, zaključio je Donald John Trump ne navodeći dodatne detalje.

Pretpostavlja se da je aludirao na izjave od srijede senatora koji je kazao da SAD još nije u kaosu samo zahvaljujući državnom tajniku Rexu Wayneu Tillersonu, ministru obrane Jamesu Normanu “Jimu” Mattisu (zvanom “Bijesni pas”) i glavnom tajniku Bijele kuće Johnu Francisu Kellyju, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Američki predsjednik Donald John Trump i republikanski senator Robert “Bob” Phillips Corker Jr. u vrijeme dok su se slagali

Robert “Bob” Phillips Corker Jr. sjedi u Senatu SAD-a u Washingtonu od siječnja 2007. Najavio je 26. rujna da se neće kandidirati za treći mandat na sljedećim senatorskim izborima u studenom 2018. godine. (Theo Ljubić, New York Times, AFP)

Facebook Komentari