Vakula prognozira vrijeme na Rujevici, evo što čeka Hrvatsku u srazu s Finskom

U odnosu na prijepodnevno vrijeme, vremenska prognoza za petak navečer je sasvim optimistična – kiša će tijekom ranog prijepodneva prestati, vjerojatno najkasnije do 14 sati. Količina kiše koja će do tada pasti neće biti takva da je novouređeni travnjak na Rujevici, s vjerojatno najboljom drenažom od naših nogometnih igrališta – neće moći “popiti” pa nema straha od ponavljanja nedavnog maksimirskog događaja.

Navečer će se čak moći vidjeti zvijezde, ne samo na travnjaku, nego i na nebu, koji će ukrašavati i jučer puni Mjesec. Unatoč prestanku kiše i razvedravanju, vremenski uvjeti neće biti idealni za igru budući da će biti prilično svježe – temperatura zraka tijekom utakmice će biti uglavnom između 9 i 12 stupnjeva, a dodatni osjećaj hladnoće, pa i otežavajuću okolnost za igru (hm, a možda baš to potakne igrače na više trčanja?!) – stvarat će i vjetar, i to bura u vjerojatnom okretanju na tramontanu, koje će u Rijeci i okolici biti umjerene i jake, na pojedinim lokalitetima i olujne, ne samo na udare. No, vrlo je mala vjerojatnost ponavljanja “poljudskog slučaja” iz 1997. godine, kada je bura “dala” gol Ladiću na utakmici protiv Danske.

Kako će se utakmica približavati kraju, vjetar će vjerojatno biti slabiji – nadajmo se ne i onaj “u leđa” naše reprezentacije prije utakmice u Ukrajini, gdje će vremenski uvjeti biti podjednaki riječkima – razvedravanje nakon kiše, ali uz još poneki °C nižu temperaturu… mislim na onu zraka – atmosfera na stadionu mogla bi biti još “zagrijanija” od one na Rujevici… Sretno “vatreni” i neka vam jučerašnji varaždinski primjer naših “klinaca” bude dodatni motiv za ustrajnu “borbu” protiv Finaca :), prognozira Vakula.

Facebook Komentari