Sedam vozača poginulo je jučer pri padu stabala ili grana u olujnom nevremenu koje je pogodilo sjever i istok Njemačke

Sedam vozača poginulo je jučer pri padu stabala ili grana u olujnom nevremenu koje je pogodilo sjever i istok Njemačke te izazvalo prekid željezničkog prometa.

U Hamburgu se jedno stablo srušilo na automobil u kojem su bile dvije žene. Jedna je smrtno stradala, a druga je hospitalizirana, navela je lokalna policija. Jedan putnik također je poginuo pri padu stabla na cestu u Neu-Karstadtu, u državi Mecklenburg-Zapadno Pomorje. U blizini Berlina na vozilo jedne žene srušilo se stablo i ubilo je. Pri padu grane na vjetrobransko staklo poginuo je jedan vozač u toj regiji, dok su još dvije osobe smrtno stradale u automobilu. U Berlinu je jedna vozačica također poginula, objavili su vatrogasci na Twitteru.

Svi su vlakovi na sjeveru zemlje zaustavljeni, posebice na liniji između Hamburga i Berlina, zbog velikog broja stabala na pruzi, navodi željeznička kompanija Deutsche Bahn. Dio prometa je prekinut na istoku zemlje gdje je kasno poslijepodne bjesnilo nevrijeme. U Berlinu prije kraja radnog vremena zaustavljen je promet gradskim vlakom S-Bahn, autobusom i tramvajem pa su brojni Berlinčani krenuli doma pješice ili u prepunim metroima kako bi se zaštitili od vjetra koji je puhao do 120 km na sat. Dva zoološka vrta poslijepodne su zatvorena i neke životinje, poput žirafa i lavova, premještene su u zaklone. Promet u dvije zračne luke nakon kratkog prekida nastavljen je, javlja HRT.

Facebook Komentari