Plenković o Marićevoj ulozi u Agrokoru

Vlada će se o revidiranom financijskom izvješću Agrokora očitovati nakon objave konsolidacije koja će pokazati stanje Agrokor grupe na kraju 2016. godine, ponovio je premijer Andrej Plenković.

Mi smo jučer vrlo jasno rekli da ćemo pričekati izvješće i kad ga proučimo, dat ćemo komentar.

Možemo reći da se pokazuje ključnim i nužnim da je izvaredna uprava angažirala jednu od četiri najvažnije revizorske kuće PwC i da će ovi podaci biti korisni u procesu restrukturiranju, kazao je Plenković novinarima nalon što je u povodu 26. obljetnice raketiranja Banskih dvora položio lovorov vijenac na spomen-ploču na zgradi Vlade Republike Hrvatske.

Upitan za odgovornost ministra financija Zdravka Marića s obzirom na njegovu prošlost u Agrokoru, Plenković je ponovio da je Marić ministar u Vladi koji se nije bavio izvješćima dok je bio tamo i tu smo priču prošli prije pola godine.

Inače, i ovaj put je premijer reportera N1 Hrvoja Krešića pitao je li on glasnogovornik opozicije kad ga je pitao o Mariću.

Što se tiče pregledavanja njegova (premijerova) mobitela i e-maila, premijer je rekao da nije siguran da bi to dao, a što se tiče pitanja je li naložio da se pregleda i one izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, odgovorio je niječno dodavši da je napravljeno onako je to zatraženo na zahtjev Vlade.

Facebook Komentari