Mladić kojeg je seksualno zlostavljao svećenik doživio živčani slom: Razbjesnila me presuda, ali i komentari

Mladić koji je žrtva seksualnog zlostavljanja svećenika iz Slavonije i Baranje doživio je živčani slom zbog kojeg je hospitaliziran. Sad već bivši svećenik je nepravomoćnom presudom kažnjen na šest mjeseci dobrotvornog rada, a trenutno se na radu izvan Hrvatske.

„Ne mogu vjerovati da netko može dirati dijete u sedmom ili osmom razredu i za to ne biti osuđen. Najviše u svemu tome razbjesnila me presuda gdje se govori da nije riječ o silovanju, a sam je čin napravljen bez pristanka“, rekao je za kamere „Provjerenog“.

Možda i najveći autoritet u zemlji kada su u pitanju prava djece i maloljetnika, osoba sa dugogodišnjim sudskim stažom, Lana Peto Kujundžić tvrdi da je naš zakon nesretno sročen. A kazne su preblage. Stoga navodi: „Kad je djevojčica u pijanom stanju ili ona koja spava, mi kažemo da je to obljuba bez pristanka. A zapravo je to obljuba nemoćne osobe jer ona nije ni mogla na nešto pristati kad nije bila pri svijesti.“

Njegov slučaj izazvao je velik interes javnosti, a unatoč preporuci da ne čita komentare na medijske napise, nije izdržao. To ga je slomilo, a najviše su ga pogodili oni u kojima se krivnja svaljuje na njegovu majku, piše Dnevnik.hr.

Iz svoje bolesničke postelje na odjelu psihijatrije jedne hrvatske bolnice poručio je: „Bilo mi je teško sve ovo prolaziti ponovo, ali sam to učinio zbog toga što presuda treba meni donijeti duhovni mir. Htio sam biti svećenik, nisam dobio pravo na izbor u životu, na izbor i samostalno otkrivanje svoje seksualnosti. Smatram da je potrebno mijenjati zakon za ovakva zlodjela jer su kazne preblage. Da ovime spasimo i jedno dijete, mislim da smo već učinili puno!“

Žalbu na presudu osječki DORH najavio je još prošli tjedan. „S obzirom na sve okolnosti počinjenja kaznenog djela i činjenicu da se radi o teškom kaznenom djelu protiv spolne slobode, ovo državno odvjetništvo izrečenu kaznenopravnu sankciju smatra neprimjerenom i protivnom svrsi kažnjavanja te će stoga po primitku pisanog otpravka presude podnijeti žalbu protiv navedene presude“, stoji u njihovu službenom izvješću.

Još jedna neshvatljivo skandalozna presuda: Svećeniku za silovanje dječaka – guljenje krumpira

Facebook Komentari