Maras: Pitao bih Ramljaka protiv koga je podnio kaznenu prijavu zbog nezakonitog sastavljanja financijskih izvješća

Zastupnik SDP-a Gordan Maras među prvima je reagirao prezentaciju revidiranih financijskih izvješća Agrokorovih kompanija.

“Mislim da se tri stvari same nameću, bilo bi dobro da je Ramljak dao potpunu sliku, a ne da ovako PR-ovski potencira stvar do ponedjeljka. Svima je sada jasno zašto tražimo Povjerenstvo, postavlja se pitanje kako ministar financija Zdravko Marić čitav niz godina nije primjetio oscilacije u financijskim izvješćima, te naravno, kada imamo ovako velike ispravke postavlja se pitanje odgovornosti. Pitao bih Ramljaka protiv koga je podnio kaznenu prijavu zbog nezakonitog sastavljanja financijskih izvješća”, rekao je Maras koji je naglasio kako bi bilo dobro da Ramljak kaže koje su njegove namjere.

“To je ogroman novac i netko mora biti odgovoran. On je već danas trebao dati neke odgovore. Sada cijela Hrvatska vidi da nam treba Povjerenstvo, ne znamo zašto ga HDZ i dalje ne želi i kako to da ministar financija i dalje sjedi u Vladi, a ovo nije vidio. Jasno je da je inficiran s tim što je radio tamo u vremenima kada se to tamo događalo. Ramljak je govorio o 2015. i 2016., o te zadnje dvije godine, a jednu od tih godina je Marić bio u Vladi, a u drugoj je bio visokopozicioniran u Agrokoru.

Pitao bih Ramljaka protiv koga je podnio kaznenu prijavu zbog nezakonitog sastavljanja financijskih izvješća. Ukoliko je svjestan tih podataka trebao bi biti prvi koji će reagirati, on nije danas dobio izvješća već tko zna kada i od njega se očekuje reakcija”, zaključio je Maras.

Revizija je pokazala oko 13 milijardi kuna manju vrijednost kompanija nego što je bila prikazana

Facebook Komentari