HNS: Najvažnije nam je buduće poslovanje Agrokora, fokus je na očuvanju radnih mjesta, poljoprivrede i industrije

Nastavno na revidirano financijsko izvješće operativnih kompanija Agrokor grupe za 2016. godinu koje je predstavio izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati hrvatsku javnost želi podsjetiti na nekoliko bitnih činjenica.

Prošlost Agrokora načelno je svima jako dobro poznata i neupitno je da je riječ o koncernu koji je imao velikog utjecaja na hrvatsku industriju i poljoprivredu.

Napravljeno je puno dobrih poteza, ali i onih loših, što je rezultiralo time da je kompanija zapela u velike financijske probleme.

Kako je do toga došlo i tko je za to odgovoran istražit će mjerodavna državna tijela i institucije koje će, utvrde li se nepravilnosti, u konačnici postupiti sukladno zakonima Republike Hrvatske.

Za HNS je, kao i u mnogim drugim pitanjima, najvažnija budućnost, pa tako i buduće poslovanje Agrokora. Nadamo se da će izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak postupati racionalno, u duhu dobrog poduzetnika, a na dobrobit razvijanja koncerna, svih njegovih zaposlenika i hrvatskog gospodarstva općenito.

Smatramo da njegov rad treba ubrzati, kako bi sve bilo završeno u planiranom roku, uz poseban naglasak na vraćanje dugova svim dobavljačima, spašavanje radnih mjesta, te očuvanje hrvatske poljoprivrede i industrijske proizvodnje, kažu u HNS-u.

Revizija je pokazala oko 13 milijardi kuna manju vrijednost kompanija nego što je bila prikazana

Facebook Komentari