Evo što SOA kaže o mailovima Martine Dalić

Kako Nova TV prva doznaje, Sigurnosno-obavještajna agencija na zahtjev premijera Andreja Plenkovića pregledala je privatnu i službenu e-mail korespodenciju potpredsjednice Vlade Martine Dalić koju je Ivica Todorić na svom blogu optužio za prijetnje putem e-maila uoči aktiviranje lex Agrokora.

Odgovor SOA-e na upit Nove TV prenosimo u cijelosti:

“Po zahtjevu predsjednika Vlade nadležna državna tijela zadužena za zaštitu sigurnosti informacijskih sustava, među kojima je bila i Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA), pregledala su sve službene poslužitelje i službene korisničke račune potpredsjednice Vlade, osobne komunikacijske uređaje s privatnom e-mail korespondencijom potpredsjednice Vlade te dostupnu komunikaciju na stranim davateljima e-mail usluga.

SOA je, s drugim državnim tijelima, u provjeri sudjelovala temeljem članka 2. stavak 1. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH te u skladu sa svojom nadležnošću u protuobavještajnoj zaštiti državnih dužnosnika i mogućeg neovlaštenog ulaska u zaštićene informacijske i komunikacijske sustave državnih tijela, a što je definirano člankom 23. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu.

Pregled je tehnički obavljen temeljem članaka 25. i 48. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH. Operativno-tehničke sposobnosti SOA-e u provedbi ovih aktivnosti, kao ni sigurnosno-obavještajna postupanja ne možemo javno iznositi”, poručuju iz SOA-e.

Podsjetimo, iz Vlade su danas priopćili kako je Martina Dalić zatražila provjeru svih mailova te da nisu pronađeni nikakvi dokazi o prijetnjama Ivici Todoriću ili bilo kojem članu uprave Agrokora.

Facebook Komentari