Esih o napadu Peđe Grbina zbog informacije da je njegov otac ubijao hrvatske branitelje

Ad

Saborska zastupnica Bruna Esih je u priopćenju za medije prokomentirala navode da Peđa Grbin od nje traži ispriku zbog navodnih uvreda koje je uputila njegovom ocu putem svog profila na Facebooku.

“Brojni su mediji danas, 5. listopada 2017. prenijeli “vijest” kako je Peđa Grbin reagirao na uvrede koje sam, navodno, na svom Facebook profilu uputila njegovom ocu i kako od mene traži ispriku.

Činjenica je slijedeća i lako provjerljiva, kako medijima, tako i samom Peđi Grbinu: niti se radi o mom Facebook profilu niti bih se ikad spuštala na razinu komentiranja osobnih, obiteljskih i sličnih statusa – radi se o jednom u nizu lažnih profila koji radi prikupljanja tzv. lajkova koriste moje ime koje je, očito, iskoristio i sam Peđa Grbin kojemu je, po svemu sudeći, ponestalo medijske pozornosti.

Naime, na Facebooku u ovom trenutku postoji 11 stranica, profila ili grupa potpore koje se koriste mojim imenom. Od toga samo je jedna moja službena stranica, što je jasno istaknuto a što nije slučaj s ostalih 10. Moja službena stranica ima gotovo 30.000 pratitelja, a najveći broj političara na daleko istaknutijim pozicijama i s dugom karijerom nema takvu potporu, no ona je ujedno i razlog za povećan interes medija i javnosti. Osim upornog prijavljivanja lažnih profila samom Facebooku, policijske prijave i prijave Agenciji za zaštitu osobnih podataka, na žalost ne postoje mehanizmi kojima bih mogla spriječiti u potpunosti nepoznate mi ljude u njihovim objavama, unatoč tomu što za svoju promociju koriste moje ime i to čine s različitim motivima, kao što je, ponavljam, učinio i Peđa Grbin.

Da je Peđa Grbin to doista promišljeno učinio, upućuje i njegovo držanje kada sam ga osobno po izlasku sporne “vijesti” korektno došla upozoriti da se radi o lažnom profilu i da je prije podizanja medijske hajke to mogao i trebao provjeriti, ako ništa drugo osobno me konzultirajući, i da bi svakako jednako korektno bilo da se sada i o tome oglasi. Grbin, poslovično hladno i neprijateljski, dobacio je da mu to ne pada na pamet.

Iz svega navednog proizlazi da je jedina osoba koja bi se trebala ispričati sam Peđa Grbin. Osobno sam se kao javna osoba pomirila s medijskom pozornošću, čak i onda kada je ona, kao i u ovom slučaju, isključivo usmjerena na moju, baš ničim utemeljenu osobnu i političku difamaciju”, stoji u priopćenju za medije.

Hasanbegović o informaciji da je Grbinov otac ubijao hrvatske branitelje: Peđa Grbin bi se trebao ispričati gospođi Esih

Facebook Komentari