Aleksić o dijalogu s Dinkom Cvitanom oko banaka: Nevjerojatno je koliko je vlast spremna gledati kroz prste lažljivim bankama!

Zastupnik Snage Goran Aleksić prepričao je na svom fb-u jučerašnji razgovor s Odbora za pravosuđe.

DRŽAVNI ODVJETNIK CVITAN I JA, JUČER NA ODBORU ZA PRAVOSUĐE

Državni odvjetnik Dinko Cvitan jučer je kod podnošenja izvještaja za 2016. izjavio da se, koliko on zna, radi na mirnom rješenju arbitraže u Washingtonu.

Nakon utvrđenog troška konverzije, banke su dobile natrag 1,5 milijardi kuna kroz porezne olakšice. Banke će u sljedećih 10 godina dobiti dodatnih 1,5 milijardi kuna kroz smanjeni porez na dobit, jer porez je bio 20%, sada je 18% – procjenjujem da će najmanje 1,5 milijardi banke uštedjeti kroz 10 godina. Naime 2 postotna boda manji porez = 10% manje plaćeni porez na dobit!
Predao sam odvjetniku francusku presudu protiv BNP banke, kao i izvještaj odvjetnika Žalbenog francuskog suda o kaznenom progonu te banke u Francuskoj, s napomenom da očekujemo korake DORH-a na temelju kaznenih prijava Udruge Franak protiv banaka te protiv bivšeg i sadašnjeg guvernera HNB-a.

Prigovorio sam i zbog prebacivanja loptice u prekršajnim postupcima s DORH-a na HNB – pokušao se odvjetnik izvući opravdavajući se time da je HNB za to nadležan, ali sam mu replicirao i dokazao da DORH također jest nadležan. Nakon toga se pokušao izvući time da ne može DORH tražiti 100 000 ugovora na uvid. Opet sam mu vratio – da postoji i drugi način, neka banke dokažu da su do 1.4.2014. ugovorile parametre s potrošačima koji imaju ugovore ugovorene prije 2013. Budući da banke te dokaze nemaju – to bi bio Corpus delict!

Nevjerojatno je koliko smo spremni kleknuti pred nepoštenim bankama koje dan-danas pelješe potrošače nezakonitim kamatama!
Nevjerojatno je koliko je vlast spremna gledati kroz prste lažljivim bankama!

Share This Article