Supruga župana Tomaševića: Sad me svi napadaju, djeca, rodbina, zašto sam to napravila; odlazim iz Hrvatske

Nakon što je u javnost dospjela priča o obiteljskom nasilju požeškog župana Alozija Tomaševića, HDZ je raspustio cijelu tamošnju organizaciju. U međuvremenu doznalo se da je zlostavljana supruga dva puta pisala premijeru koji taj mail nikad nije dobio. Oporba zahtjeva županovu ostavku, ali on zasad o svemu šuti.

“Došao je kući navečer i s nekim razgovarao na mobitel, na što sam ga upitala: “Jel’ te to ona zove?”. Istog trena nasrnuo je na mene, opalio mi nekoliko šamara, počeo me daviti te gurnuo na radijator i na cvjetnjak koji sam srušila. Zatim me naganjao po kući, ali sam uspjela pobjeći u sobu i zaključati se. Bili smo sami, jer sin, snaha i njihovo troje djece koji žive s nama nisu bili kod kuće”, prepričala je medijima Mara Tomašević nemile scene.

Dan poslije javne ispovijesti Mara Tomašević sa suprugom se nije čula:

“Ne, ne, ali sad me svi napadaju, djeca, rodbina, zašto sam to napravila”, kazala je Tomašević.

Kaže, premijeru je pisala i prije nego joj je suprug postao župan. Nakon svega ničeg se ne boji: “Čujte, nemam se što bojat, može me i ubiti”.

Dosad ga nije prijavljivala. Ipak nije da nije poduzimala ništa, između ostalog pisala i dva puta premijeru.

“Tijekom jutra smo provjerili, zaista je pronađen jedan mail od 30. svibnja koji je došao u tajništvo HDZ-a. Nažalost to nije preneseno mojoj pozornosti. Da jest sigurno bi se tom temom pozabavio i ranije. On je u šumi mailova, očito od strane mladih suradnika u stranci nedovoljno percipiran kao relevantan”, rekao je premijer Plenković.

Za oporbu, isprika je to bez stvarnog pokrića. Za nasilnog župana osim Požežana, znali su i putnici namjernici, piše N1.

Dnevnik.hr javlja da bliski županovi suradnici kažu da im se javio na telefon, ali nije želio reći ni gdje je ni kad planira doći na posao. Poručio je da o ostavci na koju ga je pozvao predsjednik stranke Andrej Plenković, ne razmišlja. Iako je formalno i dalje župan u Požeško-slavonskoj županiji, jer ga stranka s te funkcije ne može smijeniti s obzirom da je na lokalnim izborima izravno izabran, u praktičnom smislu sada ga mijenja prvi dožupan – Vedran Ferović, bivši gradonačelnik Požege, a i on je u istrazi zbog nasilja.

Uoči lokalnih izbora fizički je nasrnuo na lokalnog novinara i od tada stvar čeka svoj pravosudni ishod.

U razgovoru sa reporterkom Nove TV Marinom Bešić Đukarić županova supruga, Mara Tomašević, rekla je da i dalje ostaje pri svojim optužbama, da je za nju ovo vrlo stresno i teško razdoblje, da je pod velikim pritiskom. ”Zamolila je da poštujemo njezinu diskreciju i privatnost. Najavila je da će zbog svega ovoga što se događa već u srijedu navečer napustiti Hrvatsku i privremeno otputovati u inozemstvo”, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari