Panenić o famoznom pismu Plenkoviću o obiteljskom nasilju: Ne može se mail zagubiti u tajništvu

Saborski zastupnici radni su tjedan započeli glasovanjem o raspravljenim točkama, a nakon dopune dnevnog reda i odrađenog dizanja ruku na red su došli zahtjevi za stankom i njihova obrazloženja.

Stanku je u ime kluba zastupnika Mosta Tomislav Panenić zatražio zbog aktualne političke situacije, kao i HDZ-ov Branko Bačić, a SDP-ov Davor Bernardić zbog godišnjeg izvješća Vlade RH, Željko Glasnović zbog veličanja totalitarnih režima, Goran Aleksić u ime kluba Živog zida i Snage da bi govorio o značaju potrošača u Europskoj uniji i Hrvatskoj, a Silvano Hrelja u ime Glasa i Hrvatske stranke umirovljenika da bi objasnio problematiku dodatka na mirovine od 27 posto.

Panenić: Nadam se da se župan ohladio i da će dati ostavku, a mail se ne može zagubiti u tajništvu

Panenić je komentirao slučaj privođenja HDZ-ova župana Alojza Tomaševića zbog nasilja u obitelji: “Nadam se da se župan ohladio i da može mirno donijeti odluku koju javnost od njega očekuje”.

“Ne može se mail zagubiti u tajništvu”, upozorio je Panenić osvrnuvši se na izjavu Tomaševićeve supruge da je o nasilju mailom upozorila premijera Andreja Plenkovića, a ovaj je ustvrdio da mail do njega nije došao jer se potkrala greška u tajništvu stranke.

“Pitam se zašto je raspušten županijski odbor HDZ-a. Svima nam je žao što je došlo do ovoga. Županov mandat i dalje traje i ne vidim da mu se išta dogodilo”, kazao je Panenić.

Bernardić: Neka Plenković dođe u Sabor i objasni u kakvoj je vezi s autorima lex Agrokora

“Pozivam Plenkovića da dođe u Sabor i objasni zašto se protivi formiranju povjerenstva za Agrokor. Neka kaže u kakvoj je vezi s autorima lex Agrokora”, kazao je Bernardić, koji je poručio da premijer bježi od pravih problema.

“Ovo je Vlada bez ijednog rezultata”, kazao je Bernardić i poručio da verbalno i fizičko nasilje postaje normalni obrazac ponašanja za HDZ: “To ne smijemo dopustiti. Krajnje je vrijeme da premijer dođe u Sabor i podnese izvješće o radu to jest neradu njegove Vlade”.

Jandroković je na to rekao da će izvješće o radu Vlade doći na dnevni red u sljedeća dva tjedna.

Glasanje o istražnom povjerenstvu za Agrokor u petak?

Premda je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić kazao da su vrlo blizu dogovoru sa SDP-om oko izbora ustavnih sudaca i članova istražnog povjerenstva za Agrokor, s obzirom na to da dogovor ipak još nije definiran, o tome danas neće biti glasovanja u Saboru, nego se ono planira za petak.

Danas je, pak, izglasan Zakon o zaštiti životinja te izmjene Kaznenog zakona, a zastupnici su jednoglasno izglasali Zakon o stambenom potrošačkom kreditiranju.

Plenarne sjednice Sabora uz prijevod na znakovni jezik za gluhe

Prije početka glasanja Sabor je proširio dnevni red sjednice s 13 novih točaka, a predsjednik parlamenta Gordan Jandroković izvijestio je da će se od danas plenarne saborske sjednice televizijski prenositi uz prijevod na znakovni jezik za gluhe osobe što je važno kako bi svi bili izjednačeni u primanju informacija.

Plenarne sjednice na znakovnom jeziku će se prenositi uz prijevod na hrvatski znakovni jezik na 4. programu HRT-a, a u dnevni red saborske sjednice uvrštene su izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Stečajnog zakona, Zakona o dodatku na mirovine ostvarene prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, Zakona o HNB-u, Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne, regionalne samouprave, prenosi N1.

Facebook Komentari