Život s Vlastom: Uskraćuješ joj nježnost, pažnju, ljubav? Potražit će to negdje drugdje

Piše: Vlasta Janton

Najgore što možete učiniti u svom odnosu je uzimati ga zdravo za gotovo. Početak je uvijek najslađi…obasipanje pažnjom, ljubavlju, nježnošću na svakom koraku.

Držanje za ruke, iskra u očima, pogled pun divljenja, osjećaj kako ne možete živjeti jedno bez drugog. Šetnje gradom, poljubac kada ga najmanje očekuje dok žustro prepričava događaj proteklog dana, rastapa je od miline. Pomiluješ joj lice dok je tako nježno gledaš, makneš prstom mrvice kolača s njenih usana. Staviš papirić sa nježnom porukom u njenu torbu i kada dođe na posao srce joj zatitra od radosti, jer zna, jer vidi kolikom pažnjom je obasipaš. I vraća ti to, vraća ti svojom ljubavlju i nježnošću, ona to cijeni, ona to ne zaboravlja.

Ne uzimaj vašu ljubav zdravo za gotovo, ne pretvaraj je u rutinu, naviku. Jer, na taj način je sahranjuješ, vodiš u propast. Misliš, ako je tvoja, to je onda to, nemaš više potrebe previše pažnje joj posvećivati, nema potrebe da se više trudiš oko nje. Kako pogrešno. Tek tada se trebaš truditi.
Da odnos takav i ostane, da vidi kako ti je još uvijek poželjna, kako je još uvijek od tebe voljena. Više joj ne govoriš da je voliš, da ti je lijepa, ne doneseš joj iznenada cvijeće, ne odvedeš je na mali izlet, ne kupiš omiljeno čokoladu, ne pohvališ ručak, ne zagrliš prije spavanja. I polako se udaljavate jedan od drugog. Na taj način vaš odnos polako ali sigurno umire. Druga strana se povlači u sebe, jer je nezadovoljna i tužna, i ni ona više nema želju davanja, jer joj je dosadilo više biti ta koja se jedina trudi i daje.

Zapustio si se, nemaš želju kraj nje biti namirisan i uredan, svjedno ti je što si danima neobrijan ili u jednoj te istoj majici. Ona sve to vidi, i šuti.

Nadala se da će se promijeniti nakon par njenih primjedbi, ali ništa, sve je ostalo po starom. Nema pomaganja oko pospremanja, oko kuhanja, sve je na njenim leđima.

A vođenje ljubavi? Ona rijetkost jednom u mjesec ili dva se i ne može nazvati vođenje ljubavi. Zadovoljavanje svojih potreba od dvije minute i okretanje na drugu stranu dok ona ostane gledati u plafon pitajući se što se to upravo dogodilo je sve samo ne vođenje ljubavi.

Nekada si s takvom nježnošću ljubio svaki milimetar njena tijela, njezin užitak ti je bio važniji nego tvoj, satima bi je držao u zagrljaju, ljubio bez prestanka. A sada….nisi je ni poljubio, već samo obavio svoju potrebu i zaspao snom pravednika. Nisi vidio suze u njenim očima, nisi osjetio bol u njenom srcu dok se okretala cijelu noć ne mogavši zaspati od tuge. Tako se ne voli žena.

Uredila je kosu, nokte, skuhala ti ručak koji najviše voliš…a ti? Nisi to ni primijetio. Nju to sve više boli, i polako se okreće od tebe. Nekom drugom. Nekom tko će je željeti onako kako bi ona voljela da je se želi, nekome tko će je voljeti onako kako bi voljela da je se voli.

Dat će cijelu sebe nekom tko će se i njoj dati cijeli. Ljubav i nježnost potrebna joj je poput zraka, a ti joj to sve namjerno uskraćuješ, ne daš joj, bez obzira što znaš koliko za tim žudi. Stoga, nemoj se se čuditi što će to potražiti negdje drugdje, od nekog kome je poželjna, tko će to znati cijeniti.

Nekom tko će joj reći kako lijepo miriše, kako je nježna, reći kako je s njom prekrasno voditi ljubav. A ti si to sve imao, ali si olako odbacio. Odbacio s mišlju kako se oko nje više ne trebaš truditi. Ona nije tvoje vlasništvo, nisi je kupio, a niti unajmio, nije vezana tobom pupčanom vrpcom. Zapamti, može od tebe otići kada postane sasvim ravnodušna. A onda će biti kasno. Kasno za kajanja. Jer, imao si prilika, brojne blage natuknice s njenim željama na koje nisi reagirao.

Ne pitaj se zašto je otišla drugom, ne pitaj se zašto je odlučila potražiti ljubav u drugom naručju. Znaš odgovor. Predobro ga znaš. Sam si je drugom gurnuo. Svojom nezainteresiranošću za njeno postojanje.Ona nije stvar, ona nije kamen, ona je samo ljudsko biće željno ljubavi i nježnosti. Isto kao i ti.

Drage žene, a ako ste mislile da se ovo odnosi samo na muškarce grdno ste se prevarile. Odnosi se i na vas. Nemojte ni vi biti te koje nemate vremena za svog najdražeg, koje mu ne možete uputiti lijepu riječ, urediti se za njega, poljubiti ga, zagrliti, šapnuti mu na uho koliko vam nedostaje, koliko ga volite.

Nemojte zaboraviti prirediti mu slatko iznenađenje u vašoj postelji, pokazati mu koliko vas još uvijek privlači, koliko vas uzbuđuje. Odjenite svoje seksi rublje, zavodite ga iznova i iznova svaki dan. Ne dopustite da vam rutina uništi ljubav. Obucite ono u čemu ste mu najljepši, dočekajte ga ispred posla i odvedite na njemu najdraže mjesto. Pokažite mu koliko vam je stalo, recite mu koliko vam je zgodan, privlačan, dajte mu do znanja da je posebna osoba u vašem životu.

Jer isto tako , moglo bi se vrlo lako dogoditi da ono što ne dobije od vas, a silno želi, ubrzo potraži kod nekog tko mu je to spreman pružiti.

Svaki odnos je uzajamno davanje i primanje, ne možeš samo uzimati, a ništa ne dati.

Truditi se jedan oko drugog, svakodnevno malim znacima pažnje pokažite koliko vam je stalo do vaše ljubavi, njegujte je, brinite se o njoj, zalijevajte je svakog dana. Topla riječ, mali znak pažnje radi čuda. Isto tako i izostanak svega toga radi čuda. Odlazak.

Facebook Komentari