Šest razloga zašto se bolje tuširati navečer umjesto ujutro

Ako ste jutarnji tip, ovo će vas zanimati. Istraživanja kažu da je za tijelo puno bolje večernje tuširanje, evo i zašto.

Spavati sedam do devet sati svaku noć jako je važno za zdravlje cijelog organizma, a znanstvenici kažu da se tajna dobrog sna možda krije u tuširanju prije spavanja. Pa evo zašto se ne biste trebali tuširati ujutro:

Možete dobiti akne

Tijekom dana na koži lica skupljaju se ulje i prljavština s kojima na kraju legnete na jastuk. Dakle, trebali biste se otuširati prije spavanja, a lice oprati proizvodima koji u sebi imaju cink. Takvi proizvodi sprečavaju nastanak prištića i akni.

Dobro je za borbu protiv alergija

Pelud i ostali alergeni skupljaju se na koži, kosi, odjeći… Pa ako se ne otuširate prije spavanja, sve to će se preseliti i na vaše plahte na krevetu i nećete se naspavati ako cijelu noć budete šmrcali i kihali.

Tuširanje prije spavanja opušta

Znanost je potvrdila da toplina smanjuje tjeskobnost i stres te potiče opuštanje.

Imat ćete ljepšu kožu

Hormon rasta i spolni hormoni aktivni su tijekom noći, a oni su zaslužni za lijepu kožu. Važno je da s nje skinete sve što bi moglo poremetiti normalan rad ovih hormona prije spavanja.

Na jastuk ćete prenijeti bakterije

Znanstvenici tvrde da se u kosi skuplja više bakterija nego što možete zamisliti. Pa ako u krevet idete neoprane kose previše noći za redom riskirate nastanak akni i drugih problema na koži lica.

Bolje je za kosu

Ako operete kosu navečer, možete leći u krevet i s vlažnom kosom, pogotovo ako je kovrčava. Probudit ćete se s mekšom i zdravijom kosom, piše Ordinacija.

Facebook Komentari