Evo što MVEP kaže nakon što su u Srbiji pozvali hrvatskog diplomata i izvrijeđali Hrvatsku i Hrvate

Privremeni otpravnik poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu odbio je navode iz prosvjeda srbijanske strane povodom otkrivanja spomenika majoru JNA Milanu Tepiću u Beogradu, kaže u priopćenju MVEP.

Na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije je pozvan kao odgovor na reakcije Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Ovom prigodom također su ponovljene već više puta javno iznesene ocjene srbijanskih dužnosnika o Republici Hrvatskoj koje Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH u cijelosti odbacuje kao neprihvatljive, jednostrane i tendenciozne, a nadasve proizvoljne i zlonamjerne.

Izneseni navodi se samo nastavljaju na jučerašnje krajnje neprimjerene i neuobičajene u međunarodnoj komunikaciji te uvredljive izjave prvog potpredsjednika Vlade RS i ministra vanjskih poslova Ivice Dačića.



Republika Hrvatska nastoji s Republikom Srbijom graditi i razvijati dobre odnose u duhu dobrosusjedstva i iskrene regionalne suradnje pri čemu od naših susjeda očekujemo isti pristup za koji se i sami zalažemo, a to je konstruktivnost, spremnost na dijalog i dobru volju za rješavanje svih pitanja u europskom duhu.



U tom smislu pozivamo institucije i dužnosnike Republike Srbije da se u svojoj retorici i odlukama suzdrže od postupaka, koji su u suprotnosti s načelima dobrosusjedskih odnosa te da se okrenemo rješavanju otvorenih pitanja između dvije zemlje
, kaže MVEP.

U Beogradu u MVP pozvali hrvatskog diplomata i na pasja kola izvrijeđali Hrvate i Hrvatsku zbog zločinca JNA

Facebook Komentari