Bačić: Poznato je da već sad traju izvidi oko Agrokora. Tu je zakon o Istražnim povjerenstvima vrlo jasan

Ad

HDZ-ov Branko Bačić kazao je kako dogovor o formiranju Istražnog povjerenstva za Agrokor još nije postignut.

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u razgovoru s Mislavom Bagom u Dnevniku Nove TV kazao je kako sporazum o osnivanju Istražnog povjerenstva za Agrokor još nije postignut.

“Sutra nećemo glasati o istražnom povjerenstvu, još uvijek se dogovaramo s partnerima iz SDP-a. Prijepori se vode o članovima povjerenstva. Pitanje je mogu li u Povjerenstvu sjediti bivši dužnosnici u HDZ-ovim i SDP-ovim vladama”, kazao je Bačić.

“Treba ispitati sve političke veze”

Istaknuo je kako treba ispitati sve političke veze od nastanka koncerna do danas.

“Kako je u mnogim odlukama sudjelovala Vlada RH, smatramo da zbog potencijalnog sukoba interesa članova ne bi bilo dobro da oni istovremeno sjede u povjerenstvu”, kazao je Bačić.

Poručio je kako bi, u slučaju da se dogovor postigne, zastupnici o formiranju povjerenstva mogli glasati u petak.

“Povjerenstvo bi u tom slučaju s radom moglo početi u studenom”, kazao je Bačić.

Rekao je da rad istražnog povjerenstva završava s izvidima DORH-a.

“Poznato je da već sad traju izvidi oko Agrokora. Tu je zakon o Istražnim povjerenstvima vrlo jasan. Ako se o pitanju zbog kojeg je povjerenstvo osnovano pokrene sudski postupak, povjerenstvo prestaje s radom”, kazao je Bačić.

“Žao mi je što je do ovoga došlo”

Na pitanje veseli li se što bi među prvima iskaz povjerenstvu trebao dati Ivica Todorić, odgovorio je kako se ničemu ne veseli.

“Žao mi je što je do ovoga došlo. Ako se povjerenstvo osnuje, vjerojatno je da će Todorić među prvima biti pozvan pred Povjerenstvo”, kazao je Bačić.

Facebook Komentari