I Krstičević odgovorio Vulinu: Kao general pobjedničke Hrvatske vojske želim poručiti svima

Izvor: MORH

U nedjelju, 1. listopada 2017. godine, u Mariji Bistrici održano je 25. jubilarno hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja gdje smo se prisjetili žrtve koja je plaćena za današnji mir i slobodu Republike Hrvatske, piše MORH.

Vezano za navode iz televizijskog priloga u središnjem dnevniku Hrvatske radiotelevizije (HRT) objavljenom u nedjelju, 1. listopada 2017., u kojem se navodi da ministar Krstičević ne želi komentirati navode kako je u Republici Hrvatskoj vođen tzv. “građanski rat”, u nastavku donosimo reagiranje potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Hrvatske Damira Krstičevića:

“Nisam želio komentirati navode o tzv. “građanskom ratu” jer isto smatram neprikladnim za svečanu prigodu kakva je održana jučer u nacionalnom marijanskom svetištu Marija Bistrica. Jučer je bio poseban dan za Republiku Hrvatsku, za našu pobjedničku Hrvatsku vojsku, policiju i naše branitelje čija je žrtva donijela mir i slobodu hrvatskom narodu.

Danas kao potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane, ali i kao general pobjedničke Hrvatske vojske želim poručiti svima: Ne postoje dvije istine, već samo jedna. Republika Hrvatska nije vodila nikakav “građanski rat”, već pravedan obrambeni Domovinski rat protiv brutalne velikosrpske agresije. Hrvatski vojnik borio se unutar granica Republike Hrvatske za mir i slobodu i u tom nametnutom ratu smo se obranili i pobijedili.

Danas smo fokusirani na budućnost, na jačanje sposobnosti Hrvatske vojske i na razvoj Sustava domovinske sigurnosti, a sve kako se više nikada ne bi našli u situaciji u kojoj smo bili početkom devedesetih godina.”

Potpredsjednik Sabora Brkić odgovorio Vulinu, glasnogovorniku “glinskog četnika” Vučića: Istina je samo jedna

Facebook Komentari