Dodik o Velikoj Srbiji: Prirodno je da Banjaluka i Beograd jednom budu u jednoj državi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da vjeruje da će Beograd i Banjaluka u budućnosti jednom biti u jednoj državi i da je to prirodno, fer i pošteno.

“Naravno da su okolnosti danas drugačije i da ne mogu biti podloga onome što ja kažem. Ali, oprostite, meni niko ne može zabraniti da vjerujem, da maštam, da imam ideal. To mi neće uzeti. A ja vjerujem”, rekao je Dodik za “Sputnjik”.

On je naveo da ne zna hoće li se to dogoditi za njegovo vrijeme, dok je živ, ili poslije njega, ali je nesumnjivo da se mora dogoditi.

“Zato i postoje Republika Srpska i Srbija i zato će sasvim prirodno biti jednog dana i drugima oko nas koji su protiv toga, da shvate da je to naše prirodno pravo, pravo nacije ovog naroda i ove dvije države, Srpske i Srbije, da imaju pravo na to”, istaknuo je Dodik.

Odgovarajući na pitanje je li mu žao što nije otišao na inauguraciju američkog predsjednika Donalda Trumpa, Dodik je rekao da bi volio da je nazočio, ali su se potrudili neki ljudi iz bivše administracije to spriječiti i to je, kako je rekao, njihov najveći uspjeh.

“Vjerujem da će ta zabrana biti prošlost, jer nije ni bila na realnim osnovama”, naveo je Dodik.

Govoreći o režiseru Emiru Kusturici, Dodik je rekao da je on čovjek koji je posvećen onome što radi i da je dobar pripadnik srpskog naroda, da brine o njemu i ima povećanu emociju za sudbinu i povijest svog naroda.

Što se tiče posjećivanja kulturnih manifestacija, Dodik je rekao da pojava političara na tim skupovima uvijek izaziva kontroverze i da kulturu ne treba zloporabiti u tom smislu, nego je prepustiti ljudima koji se time bave.

Dodik je naveo da bi se, da nije političar, možda mogao iskazati kao stručnjak u košarci.

Na pitanje bi li s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem odigrao “jedan na jedan” u basketu, Dodik je rekao da je bilo nekih ideja i da tu nije važna pobjeda, ali da on ima već 58 godina i to više nije tako jednostavno, prenosi RTRS.

Facebook Komentari