Brojni maturanti ovih dana ipak kreću na maturalac u Barcelonu

Brojni maturanti, koji su nakon terorističkog napada u kolovozu odgodili putovanje, ovih dana ipak kreću na maturalac u Barcelonu. Ministarstvo obrazovanja vodi se preporukama Ministarstva vanjskih poslova koje se, zasad, nije posebno oglasilo.

Prva dva autobusa maturanata zagrebačke 5. gimnazije noćas kreću u Španjolsku. Novih preporuka o putovanju nema, pa će se osloniti na staru sigurnosnu preporuku iz kolovoza – putovati uz oprez.

Nema ni preporuka ni razloga za odgodu putovanja, poručuju iz Udruge turističkih agencija.

U Barceloni već 2 godine živi Mario Tudor, softverski stručnjak. Ni u ovim nemirnim danima, uvjeren je, za prosječnog turista u Barceloni nema opasnosti.

A kad su u kolovozu neke škole odgodile maturalce – odustale su i od Španjoske. Unatoč prvim procjenama o dodatnim troškovima novih aranžmana, s drugih su se odredišta vratili uglavnom zadovoljni.

S novom školskom godinom nova generacija budućih maturanata započela je organizaciju maturalaca. U nekim školama predlažu da se putuje u lipnju ili srpnju nakon trećeg razreda kako, u slučaju neke nove odgode u posljednji trenutak, maturantima ne bi gubili dragocjene radne dane tijekom školske godine, javlja HRT.

Share This Article