Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson: “Prijelazno razdoblje nakon Brexita ne smije trajati niti sekundu više od dvije godine!”

ministar vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Alexander Boris de Pfeffel Johnson izjavio je da je odluka SAD-a o povlačenju iz UN-ovog Vijeća za ljudska prava "za žaljenje" i istovremeno poručio da podrška Ujedinjenog Kraljevstva UN-ovom Vijeću ostaje nepromijenjena. Kazao je da i Ujedinjeno Kraljevstv Velike Britanije i Sjeverne Irske želi reformu Vijeća za ljudska prava, ali da su posvećeni „jačanju Vijeća iznutra"

Britanski ministar vanjski poslova Alexander Boris de Pfeffel Johnson izjavio je da prijelazno razdoblje nakon izlaska Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske iz EU-a u ožujku 2019. ne smije trajati duže od dvije godine.

U interviewu za londonski najtiražniji tabloid The Sun uoči godišnje konferencije Konzervativne stranke koja će se održati idući tjedan, Alexander Boris de Pfeffel Johnson je također rekao da prijelazno razdoblje treba biti u skladu s postojećim dogovorima i isključio je mogućnost plaćanja za budući pristup jedinstvenom tržištu Europske unije.

“Jesam li nestrpljiv glede toga, želim li da to bude obavljeno što je brže moguće? Da, apsolutno. Želim li da to traje duže od dvije godine? Ne, niti sekundu više”, rekao je je Alexander Boris de Pfeffel Johnson za konzervativni tabloid The Sun.

“Ključna stvar o Brexitu koju želim prenijeti čitateljima The Sun-a je ta da će to biti odlično i da trebamo vjerovati u sebe i vjerovati da to možemo napraviti. To je nezaustavljivo”, istaknuo je britanski ministar vanjskih poslova Alexander Boris de Pfeffel Johnson.

Kako je dalje rekao, nagađanja o njegovim namjerama da preuzme vodstvo su “uvelike” pretjerana.

Ranije ovoga mjeseca neki od Johnsonovih kolega u britanskoj Vladi rekli su da on pokušava utjecati na  Brexit nakon što je izložio svoju viziju o budućnosti Ujedinjenog Kraljevstva izvan EU-a prije ključnog govora premijerke Therese Mary May, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

“Ključna stvar o Brexitu koju želim prenijeti čitateljima The Sun-a je ta da će to biti odlično i da trebamo vjerovati u sebe i vjerovati da to možemo napraviti. To je nezaustavljivo”, istaknuo je ministar vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Alexander Boris de Pfeffel Johnson. (Theo Ljubić, The Sun, Reuters)

Share This Article