Roglić: Ne bih htio cipelariti mrtve ljude, ali Todorić je propao jer je bio bahat

Vlasnik Orbica Branko Roglić za tportal je prokomentirao situaciju u Agrokoru, za čijeg nekadašnjeg čelnika Ivicu Todorića kaže da ne bi htio cipelariti mrtve ljude.

“Ono što se dogodilo u Agrokoru, moralo se dogoditi, s obzirom na način na koji je kompanija vođena – bahato, bez ikakve kontrole troškova i s idejama koje dobrim dijelom nisu bile dobre, rekao je Roglić koji smatra da je Agrokor kao kompanija iz jedne male i siromašne zemlje previše široko ‘zahvatila’.”

“Trebali su biti puno oprezniji, a to se nije događalo. Preuzimali su firme koje su objektivno bile pred stečajem. Trošio se veliki novac, nije se vodilo računa o svim tržištima, a bahatost je bila stalno prisutna. To je razlog kraja”, kaže Roglić.

Napadi koji su uslijedili nakon što je, kada je krenula kriza u koncernu, blokirao Todorića, došli su od, kaže, potpuno ekonomski nepismenih ljudi.

“Ništa na svijetu nije normalnije nego naplatiti svoje potraživanje. Ja imam svoje ljude, oni imaju svoje. Poduzetnik nije čovjek koji se bahati i trpa novac u džep, već onaj koji brani i štiti svoje ljude. Poduzeće se mora napraviti dugoročno održivim. To je ključ poduzetništva. Meni se danas svi javljaju, a mi smo vrlo rigorozni u preuzimanjima. Mi smo štedljivi. Mi reinvestiramo dobit, naš dug iznosi tri godišnja profita, a oni (Agrokor) imali su dug 16 godišnjih profita (EBITDA)”, rekao je Roglić za tportal.
On vozi svoj auto, nema vozača i kaže da kontrolira sve.

“Ne može se nitko razmetati dok se ja tako ponašam. Mi nismo Njemačka ni Amerika, već siromašna i mala zemlja. Pogledajte odakle su došli naši pradjedovi, djedovi i očevi. Iz potleušica, a mi bismo sad htjeli jahte i crvene tepihe. Od mene su napravili najvećeg Todorićeva neprijatelja zato što sam se poslovno ponašao i predvidio kako će on završiti”, rekao je.

Facebook Komentari