Za vrijeme američkog zračnog napada na talibanske ciljeve u gradu Kabul stradalo nekoliko osoba

U zračnom napadu američkog ratnog zrakoplovstva USAF na određena teroristička uporišta u afganistanskom glavnom gradu Kabulu ( a što je američki odgovor na nedavni talibanski napad na međunarodnu zračnu luku tijekom posjeta američkog ministra obrane Jamesa “Jima” Normana Mattisa) nekoliko osoba je stradalo, objavio je NATO ne preciziravši radi li se o poginulima ili ranjenima.

“Nažalost neispravan projektil je izazvao više civilnih žrtava”, izvijestili su dužnosnici operacije ‘Odlučna potpora’ u svom službenom priopćenju, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Zračna luka u afganistanskim glavnom gradu Kabulu koju su prije nekoliko dana napali talibani

Pobunjenici su ispalili nekoliko raketa i minobacačkih granata na zračnu luku i susjednu rezidencijalnu četvrt nekoliko sati nakon dolaska šefa Pentagona Jamesa “Jima” Normana Mattisa u Kabul, javlja francuska novinska agencija AFP.

Američke snage su podržale afganistanske snage brzog djelovanja i izvele zračni napad, objasnio je NATO koji izražava najdublje žaljenje i dodaje da traje istraga o izvođenju operacije i manjkavom streljivu.

Američki ministar obrane James “Jim” Norman Mattis, kojeg zovu “Bijesni pas” u afganistanskoj zračnoj luci za vrijeme posjeta američkim trupama

Prema ranijim podacima afganistanskog ministarstva unutrašnjih poslova jedna žena je poginula i jedanaest civila je ranjeno u talibanskoj pucnjavi na zračnu luku i okolicu. Pojedinosti tih operacija jučer navečer nisu bile jasne i prema lokalnim medijima moglo bi biti više žrtava.

“Poduzimamo sve moguće mjere za izbjegavanje civilnih žrtava” navode iz ‘Odlučne potpore’ i dodaju da “neprijatelji Afganistana i dalje djeluju u tim područjima i namjerno dovode civile u opasnost”. (Theo Ljubić, Reuters, AFP)

Facebook Komentari