VIDEO, FOTO Armada okupirala središte Milana, ali je do nereda došlo u blizini stadiona

Ad

Navijači hrvatskog prvaka Rijeke okupirali su središte Milana u kojem će večeras Rijeka odmjeriti snage protiv Rossonera u susretu drugog kola D skupine Europska lige.

Navijači Rijeke okupirali su Piazza del Duomo i okolne ulice, a za sada sve prolazi u najboljem redu bez većih incidenata.

No, do nereda je ipak došlo u okolici stadiona. Prema pisanju portala Fiuman.hr, talijanska policija je oko 200 navijača Rijeke držala u okruženju ispred samog stadiona, ne dopustivši im kretanje po gradu. Navijači Rijeke pokušali su izaći iz opsade, ali policija je odgovorila palicama i suzavcem.

Napad policije trajao je desetak minuta, a epilog je nekoliko lakše ozlijeđenih. Policija im i dalje ne dozvoljava kretanje, a prema riječima navijača ne mogu otići ni na toalet.

Talijanski mediji pišu i o incidentima u središtu grada. Prema njihovim izvještajima mnogi su navijači Rijeke pijani, a nastradalo je nekoliko stanica javnog prijevoza.

Oko tisuću i pol navijača “Rijeke” stiglo je svojim vozilima kraj “San Sira” namjeravajući tamo ostaviti vozila i krenuti gradskim prijevozom prema centru grada, no policija je odlučila zadržati sve navijače do početka utakmice, javlja Novi list.

”Nisu nam dozvoljavali ni da odemo po vodu ili da odemo negdje obaviti nuždu, jednostavno su nam rekli da moramo biti na tom mjestu do početka utakmice, iako je ostalo još četiri, pet sati vremena. Bilo je u toj masi navijača svakakve populacije, od ultrasa do obitelji s djecom koje su željeli posjetiti centar grada”, govori jedan od svjedoka događaja.

Nakon neuspješnih pregovora s policijom onim najvatrenijim navijačima popustili su živci, prema policiji su poletjeli razni predmeti, a ubrzo je stiglo i policijsko pojačanje pa je došlo do incidenata u kojima je policija koristila pendreke i suzavce.

Sukob je okončan tako što je skupina onih najratobornijih satjerana u jedan kut parkirališta, a velika većina navijača, koja nije sudjelovala u sukobu, ipak je puštena da krene prema gradskom centru. Jasno je da je dio navijača priveden, no nije još poznato koliko je pripadnika Armade uhićeno.

Facebook Komentari