U Kölnu izvanredno stanje, škole i fakulteti će kraće raditi, ljudi upozoreni da ne idu u centar – sve zbog Srba

Srbijanska Crvena zvezda večeras gostuje u Njemačkoj. U 2. kolu Europske lige beogradski klub igra protiv Kölna (19 sati), a zbog invazije Zvezdinih navijača u tom su gradu policija i gradski oci proglasili izvanredno stanje.

Očekuje se dolazak više od pet tisuća Delija iz Srbije i ostalih europskih gradova. Zbog dolaska jedne od najproblematičnijih navijačkih skupina policija je podigla razinu sigurnosti i postrožila kontrole.

Prvi Zvezdini navijači u Köln su počeli pristizati još u srijedu, pa je policija pojačala patrole na svim važnijim mjestima u gradu. Policija patrolira po ulicama, a angažirane su i specijalne jedinice kako bi spriječile svaki mogući incident koji bi izazvao navijačke nerede. Delije su pod stalnim policijskim nadzorom. Njemački mediji pišu kako je u srijedu navečer uhićeno osam Zvezdinih navijača, a među njima je bio i poznati Delija Ivan Bogdanov.

Tijekom jutra je Bogdanov pušten iz pritvora. Policija procjenjuje da je do 12 sati u grad stiglo 2.500 tisuće navijača beogradske momčadi… Zbog straha od navijačkih nereda na ulicama odlučeno je da će škole i fakulteti u četvrtak raditi skraćeno, a učenici i studenti mogu otići kući već u 12 sati. Policija je također apelirala na građane da zaobilaze centar grada u kojem će se okupljati navijači, piše Večernji list.

Facebook Komentari