U 250 strana zagrebačke strategije rasprava oko jedne riječi, Hasanbegović: osobo Borić, no pasaran!

Stranica 250, a najvažnija jedna riječ, piše Večernji list.

Umjesto da raspravljaju o strateškim projektima za grad, o kojima danas trebaju glasovati te “važu” koliko su oni važni i mogu li se realizirati, zastupnici su danas većinu vremena proveli raspravljajući o točki Strategije razvoja grada koja se odnosi na društvo.

I to ne o razvitku za Zagrepčane, već o “rodnoj i spolnoj ravnopravnosti”. Riječ “rodna” se, naime, od jučer do danas, kako su objasnili zastupnici, izbrisala iz dokumenta, što je gradonačelnik Milan Bandić objasnio činjenicom da tako i u Ustavu stoji samo “spolna ravnopravnost”.

Pobunila se protiv toga prvo Rada Borić iz Nove ljevice, koju je, prije svega, zasmetalo što je gradonačelnik, kako je rekla, opet bio spreman popustiti radikalnoj desnici.

– Pokušaj je ovo penetracije rodne ideologije u strateški dokument, a takva ideološka kolonizacija neće proći ni u kojem obliku – uzvratio joj je Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku, pa dodao “osobo Borić, no pasaran!”. Da mu je drago što Hasanbegović zna raspravljati i o nečemu što nisu ulične ploče ustvrdio je Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš.

– Gradonačelnika sad ovdje nema, ali nema veze jer je tu drugi gradonačelnik – aludirao je na položaj Hasanbegovića unutar koalicije s Bandićem Tomašević, prije nego se za govornicu popela Bruna Esih. Rekla je da su Neovisni spremni preuzeti odgovornost za brisanje riječi “rod” iz Strategije za razvoj grada, ali daljnju ideologiju nije uspjela iznijeti jer su zastupnici polako napustili dvoranu te ostavili sjednicu bez kvoruma, piše Večernji.

Facebook Komentari