19.2 C
Zagreb
Naslovnica Tech Evo zašto nije dobra ideja ostaviti mobitel na punjaču i otići spavati

Evo zašto nije dobra ideja ostaviti mobitel na punjaču i otići spavati

Čini se da je univerzalna borba 21. stoljeća konstantan lov za moći, piše theSun. Pritom se ne misli na političku ili financijsku moć, nego jednostavno za napajanjem vašim pametnih telefona…

Baterije naših malih gadgeta traju najviše jedan dan i uvijek se gase baš kad vam mobitel treba za nešto važno… Sve smo zaposleniji i užurbani način života tjera nas da naše mobilne uređaje punimo preko noći.

No, postoji vrlo dobar razlog zbog kojega to ne bismo trebali radili. Naime, to vašu bateriju može učiniti još manje izdržljivom preko dana! Istraživanja su pokazala da se trajanje baterija smanjuje od trenutka dok je prvi puta počnete koristiti, a tako je i kod pametnih telefona.

Punjenje vaših pametnih telefona preko noći produljuje vrijeme koliko su oni spojeni na izvor napajanja, što utječe na dugoročnu sposobnost da zadrže napunjenost. Hatem Zeine, osnivač Ossia, razvijač tehnologije bežičnog punjenja, rekao je da punjenje mobitela preko noći znači da je on na punjaču 3 do 4 mjeseca godišnje

– Iako proizvođači daju sve od sebe da poboljšaju taj problem, takvo punjenje vaših pametnih telefona smanjuje kapacitet vaše baterije, rekao je Zeine. Zato ovu noć, dobra ideja bila bi da ostavite svoj mobitel “da odmara”, umjesto da ga spojite na izvor struje.., prenosi Večernji list.

Najnovije

Još iz rubrike