Todorić je posljednjih tjedana imao sastanke u Beogradu, sastavljao listu neprijatelja i radio strategiju s odvjetnicima

Ivica Todorić u posljednjih nekoliko tjedana održao je niz sastanaka u Beogradu, saznaje N1 iz dva nezavisna izvora u dvije zemlje.

Todorić je razgovore vodio uoči početka objave niza tekstova na svojem blogu u kojem žestoko optužuje Vladu za nezakonito djelovanje uoči, za vrijeme, i nakon donošenja Lex Agrokora.

Na sastancima u Beogradu razgovarao je s nizom hrvatskih, srpskih i britanskih medijskih i poslovnih savjetnika od kojih je želio saznati što misle o njegovoj poziciji, i planiranom istupu putem objava na svojoj web stranici.

Todorić se sastajao i sa svojim odvjetničkim timom, a posebno u Beogradu i s jednim od vodećih odvjetnika za međunarodno pravo.
Todorić je na sastanke dolazio s nizom dokumenata o kojima je od sugovornika tražio stručnu ekspertizu i procjenu njihove medijske, ali i pravne snage, u mogućim sudskim procesima.
Najzanimljiviji detalj u tim razgovorima, kako doznajemo, je bila odlučnost i uvjerenost Ivice Todorica da barata činjenicama i dokazima za koje je uvjeren da mogu srušiti Vladu. Žestina s kojom je nastupao iznenadila je dio savjetnika i odvjetnika i to toliko da su mu savjetovali oprez u procjeni činjenica koje je iznio u razgovorima.

Lista ‘neprijatelja’

Todorić je sastavio i svojevrsnu listu “neprijatelja”.
Na vrhu liste je njegov bivši šef financija Ivan Crnjac. I to zbog poslovnog, ali i osobnog, obiteljskog odnosa koji ih je povezivao u Agrokoru do donošenja posebnog zakona o izvanrednoj upravi.

Odmah iza njega je Willi Hemetsberger, čovjek kojeg Todorić smatra autorom roll-up kreditnog modela u Agrokoru. Hemetsberger je, zanimljivo, bio jedan od ključnih ljudi koji je sudjelovao u prodaji i preuzimanju Volksbanke od strane Sberbanke za 550 milijuna EUR-a. Za Finacial Times Hemetsberger je tada u izjavi zagovarao rusku banku i rekao kako Sberbank snažno ulazi na tržišta i raste dok se druge banke “smanjuju”.

Tada je, zanimljivo, Sberbank počeo obilno kreditirati i Agrokor. Danas, Hemetsberger je kao partner Ithuba Capitala iz Beča, jedan od savjetnika Ante Ramljaka u Agrokoru. A Todorić je uvjeren kako je izigrao i njega osobno i Sberbanku te pomagao u ulasku fondova u Agrokor.
Iduća na listi Todorićevoj listi neprijatelja je potpredsjednica vlade Martina Dalić, a odmah iza nje Ante Ramljak.

Facebook Komentari