Predsjedništvo SDP-a odlučuje o izbacivanju Mrsića i Milanke Opačić, predložio zagrebački SDP

Nakon burnog tjedna za SDP, u kojem se tražila ostavka predsjednika stranke Davora Bernardića te zazivali unutarstranački izbori, stigao je tjedan odluke. Danas se održava sjednica Predsjedništva, a u subotu Glavnog odbora nakon kojih će se znati hoće li Bernardić ostati ili će četvorka koja je javno kritizirala predsjednika i najuže vodstvo – Peđa Grbin, Ranko Ostojić, Milanka Opačić i Mirando Mrsić – biti izbačena iz stranke.

Predsjedništvo zagrebačkog SDP-a, kako se neslužbeno doznaje, predložilo je Predsjedništvu SDP-a da se Milanku Opačić i Miranda Mrsića izbaci iz stranke zbog narušavanja ugleda SDP-a. Odluka bi trebala biti donesena danas na Predsjedništvu državnog SDP-a. Time se zaobilazi Glavni odbor stranke.

“Ako predsjednik stranke i kolege iz stranke misle da Bernardić radi dobro svoj posao i misle da će se mojim isključenjem iz SDP-a situacija popraviti, da će sve biti kao prije, odnosno da će zbog toga rejting SDP-a doći na 30 posto i da ćemo prestići HDZ, onda je to odlična stvar. No bojim se da to nije slučaj”, izjavio je jučer potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, piše HRT.

Facebook Komentari