24.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Novi ravnatelj pokrenuo staru istragu: Tko je crtao svastiku na Poljudu

Novi ravnatelj pokrenuo staru istragu: Tko je crtao svastiku na Poljudu

Novi glavni ravnatelj policije Nikola Milina i novi načelnik Uprave krim-policije Ante Gudelj, kako se čini, kreću punom parom odmah nakon svog imenovanja riješiti neke stare slučajeve.
Svjedoči o tome i oživljavanje slučaja “svastika na Poljudu”, koji se dogodio na kvalifikacijskoj utakmici Hrvatska – Italija 12. lipnja 2015. Taj slučaj nije riješen pune dvije godine i tri mjeseca, koliko PU splitsko-dalmatinska neuspješno traga za počiniteljima toga sramotnog čina, a da nitko zbog sporosti i inertnosti u Upravi nikad nije odgovarao.

Zato su na konzultacije u Zagreb, u Upravu krim-policije, u ponedjeljak pozvani prvi čovjek Sektora krim-policije PU splitsko-dalmatinske Josip Buljan i policijski djelatnik Službe organiziranog kriminaliteta te Uprave, policijski službenik Stipe Kokić, koji je najviše i radio na predmetu “svastika”.
U kuloarima se govorilo da bi iz Uprave krim-policije u Split trebala stići tročlana delegacija koja bi vidjela gdje je zapelo sa “svastikom”, ali se od te namjere očito odustalo, piše Slobodna Dalmacija.

Tijekom krim-istraživanja ovog slučaja ispitano je na stotine ljudi (čak i oni kojima je bazna stanica mobitela locirana oko Poljuda nekoliko dana prije otkrivanja svastike), pregledavane su snimke nadzornih kamera na stadionu koje su bile loše kvalitete, radilo se puno toga, ali bez ikakvog uspjeha.

Desničari su prozivali čak i tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da je izveo diverziju kako bi SDP dobio sljedeće izbore. Bilo je tu lutanja u krim-istraživanju, a što se neizbježno odrazilo i na političku scenu međusobnim teškim optužbama. No, najviše je izgubila Hrvatska na svom ugledu u svijetu, a Hrvatski nogometni savez je kažnjen.

Najnovije

Još iz rubrike