Orepić: Sukob Todorića i Vlade je jedan obiteljski sukob. Todorić i Agrokor ne bi postojali bez izvršne vlasti

Tek četvrti dan od objave prvoga bloga Ivice Todorića, u kojemu, među ostalim, predsjednika Mosta Božu Petrova proziva imenom i prezimenom, iz te stranke stiže prva reakcija na Todorićeve optužbe.

U ponedjeljak se iz Dubrovnika oglasio – Vlaho Orepić.

“Sve ovo što se događa oko Agrokora, događa se zbog Bože Petrova koji je prvi pokrenuo kaznenu prijavu. Treba spomenuti i prijave oko HANFA-e i HNB-a… Mi smo pokrenuli istražne procese i inzistirat ćemo da se privedu kraju”, kazao je danas Vlaho Orepić, bivši Mostov ministar unutarnjih poslova.

Istaknuo je kako odgovornost za situaciju u kojoj se našao Agrokor ne može snositi samo Todorić, već podjednaki teret leži na leđima izvršne vlasti.

“Bez izvršne vlasti, Todorića u ovom kontekstu ne bi bilo”, kazao je Orepić i dodao kako je nužno oformiti saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor.

Na pitanje zašto je Todorić baš sada odlučio putem bloga uputiti kritike Vladi, Orepić odgovara:

“Sukob Todorića i Vlade je jedan obiteljski sukob. Todorić i Agrokor ne bi postojali bez izvršne vlasti”, kazao je Orepić, prenosi Dnevnik.hr.

Božo Petrov, međutim, još uvijek ni G od Gazda nije rekao, čak ni nakon što ga je Todorić u svom blogu od nedjelje spomenuo imenom i prezimenom napisavši da se mostovac s njim želio naći nasamo.

Share This Article