Ministar uprave Lovro Kuščević u Kini proučava funkcioniranje javne uprave i gospodarske diplomacije

Ministar uprave Lovro Kuščević u radnom je posjetu Gradu Tongxiang i pokrajini Zhejiang u Kini. Kao članovi hrvatskog izaslanstva sudjeluju Vicencije Biuk, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Splitsko-dalmatinske županije i grupa hrvatskih poduzetnika.

Svrha posjeta je razmjena iskustava na području funkcioniranja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, posebno u segmentu razvijanja poslovnih potencijala na lokalnoj razini s globalnim učinkom. Tijekom radnog posjeta, u razdoblju od 22.- 27. rujna 2017., održat će se razgovori na ministarskoj razini s predstavnicima pokrajine Zhejiang i grada Tongxi poradi razmijene iskustva na planu jačanja sinergije u izgradnji kapaciteta za razvoj poslovanja na lokalnoj i regionalnoj razini s trendovima u razvoju software poslovanja.

„Cilj nam je doprinijeti gospodarskoj diplomaciji s konkretnim ponudama za suradnjom iz regionalne samouprave, točnije Splitsko-dalmatinske županije, kao i tvrtki iz lokalne samouprave sa zainteresiranim kineskim investitorima“, pojasnio je ministar Kuščević te dodao kako će se održati konkretni razgovori sa zainteresiranim kineskim ulagačima na području (medicinskog) turizma i prehrambene (riblje) industrije.

Hrvatsko izaslanstvo sudjelovalo je i na Drugom međunarodnom gospodarskom sajmu (Second International Economic and Trade Fair) prilikom kojeg su i predstavnici hrvatskih tvrtki – uz SAD, Italiju i Bugarsku – prezentirati svoje ponude, piše na stranici Ministarstva uprave.

Facebook Komentari