Bandić: Tito je zaslužan za ono što je zaslužan, a najzaslužniji je i za zločine od 1945. i 1948.

Na početku emisije Nedjeljom u dva voditelj Aleksandar Stanković je pustio zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću sva njegova obećanja iz emisije Nu2 od 15.09.2013. za koje je rekao da su njegovi prioriteti u gradu Zagrebu. Tada je rekao da bi bio zadovoljan s realizacijom od 80%.

Gužve nisu riješene. Bio sam u Londonu prije tri tjedna. Od zračne luke udaljene 37 km do grada putovali smo 3 sata. Kad napravimo automatsko upravljanje prometom vrijedno 300-400 milijuna kuna koje se projektira, unatoč tome će u špicama biti gužve, pravdao se Bandić.

Radili smo neke stvari da se smanje gužve. Dijelom smo riješili, ali izvršit ćemo obećanje. Gradska knjižnica na Paromlinu se projektira, napravit ćemo i to. Nisam ni bedast ni glup, ali nisam ni najpametniji. Ono što nismo stigli napravit ćemo do 2021. Ja da sam savršen ne bih bio zagrebački gradonačelnik, objasnio je.

Na činjenicu da nivelacija rotora nije napravljena rekao je da se počinje se raditi za mjesec dva i do će biti gotovo za 2 godine. Projektiramo prugu za zagrebačku zračnu luku, a to nisam obećao, uzvratio je.
Davat ću onoliko obećanja koliko je potrebno da dobijem mandat, rekao je Bandić. Radim 365 dana godišnje , 16 sati dnevno, 17,5 godina, šest mandata. rekao je o svojem djelovanju.

O promjeni imena trga Maršala Tita

Nema tog demokratskog vođe na svijetu po kojem se dok je živ imenuju trgovi i ulice. Tito je najodgovorniji i zaslužan od 1941. do 1945. godine. Tito je zaslužan za ono što je zaslužan, a najzaslužniji je i za zločine od 1945. i 1948. Kad sam vidio da nemam većine za referendum, predložio sam suvislo rješenje. Trg Republike Hrvatske prioritet na sve pojedince, pa i na Maršala, bio heroj ili zločinac. Za mene je 2. svjetski rat davno završio. Hoće li se mijenjati naziv Trg Republike Hrvatske? Mislim da nitko neće imati hrabrosti za to, rekao je Bandić.

S Aleksandrom Stankovićem razgovarao je i o svojim kaznenim prijavama, naravno, samo ono što smije reći, poreznom dugu, o Bernardiću, pozdravu Za dom spremni i drugo, javlja HRT.

Facebook Komentari