Bernardić: Todorić je iznio ozbiljne i zastrašujuće optužbe na račun Vlade

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ponovno je istaknuo važnost osnivanja istražnog povjerenstva za Agrokor i to nakon što je bivši predsjednik Uprave tog koncerna, Ivica Todorić iznio niz optužbi na račun Vlade.

”Ivica Todorić iznio je ozbiljne i zastrašujuće optužbe na račun Vlade, od toga da je ucijenjen, do toga da Vlada Republike Hrvatske pomaže strvinarskom fondu Knighthead i da iza tog fonda direktno stoje Ramljak i Dalić. Ovo je samo dokaz da je situacija u Agrokoru puno teža i mutnija od onog što je već poznato u javnosti. Danas više nitko ne može biti protiv saborskog povjerenstva za utvrđivanje istine o Agrokoru jer radi se o kompaniji čiji problemi potencijalno mogu ugroziti sudbine desetke tisuća građana Hrvatske. Hrvatska javnost zaslužuje znati istinu. Zašto Vlada već pet mjeseci skriva informacije o pravom stanju u Agrokoru? Zašto je Todorić o ovome progovorio tek sada? Ovo je još jedna potvrda važnosti istražnog povjerenstva”, napisao je Bernardić na Facebooku.

Ivica Todorić u petak je u priopćenju za javnost prozvao Vladu da je povlačila političke poteze želeći steći kontrolu nad Agrokorom te je najavio da će u cilju zaštite vrijednosti ulaganja u Agrokor, radnih mjesta i gospodarstava država u kojima posluje, pokrenuti sve pravne radnje koje su mu na raspolaganju u Hrvatskoj i pred međunarodnim tijelima.

Todorić je najavio da će javnim istupima i objavom relevantnih dokumenata u potpunosti razotkriti spregu politike, privatnih interesa čelnika fondova i važnih ljudi iz samog Agrokora, koja je stvarni razlog donošenja neustavnog zakona nazvanog lex Agrokor.

Facebook Komentari