Maras reagirao nakon Todorićeve objave: Što skrivaju? S kime dilaju Dalićka i Marić?

Stižu i prve reakcije na javno obraćanje bivšeg šefa Agrokora, Ivice Todorića.

SDP-ov Gordan Maras komentirao je javno obraćanje Ivice Todorića. “Je li ovo razlog protivljenja Plenkovića i HDZ-a Povjerenstvu za Agrokor. Što skrivaju? Sa kime dilaju Dalićka i Marić?”, upitao je Maras.

Podsjetimo, Ivica Todorić prvi put je otvoreno progovorio o Agrokoru i svom radu u koncernu. Oglasio se na svojoj službenoj internetskoj stranici, na kojoj će se nastaviti oglašavati.

U svom je podužem pismu optužio Vladu da mu je “ukrala Agrokor”. “Ciljano širenje dezinformacija i negativnih glasina kroz izjave najviših dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti tijekom prvih mjeseci 2017. godine destabiliziralo je Agrokor. Lažima i manipulacijama Vlada u zabludu dovodi i cjelokupnu javnost. Služeći se konstrukcijama, te potpuno neprimjerenim medijskim djelovanjem, stvoren je okvir za pridobivanje političkih saveznika. Umjesto činjenica i istine Agrokor su htjeli prikazati kao slučaj Parmalat sugerirajući otuđenje ogromnih suma novaca, no danas, sedam mjeseci kasnije, slučaja Parmalat nema.

Cilj takvog djelovanja najviših dužnosnika Vlade i Sabora, kroz izravni politički intervencionizam, bio je donošenje neustavnog zakona Lex Agrokor i nacionalizacija privatne imovine, a ovakav slučaj otimanja privatnog vlasništva nije zabilježen u suvremenoj Europi. Ja i Uprava Agrokora potpisali smo aktivaciju zakona, a sada posebno naglašavam, pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskim odredbama i neviđenim medijskim linčem”, napisao je Todorić.

Ivica Todorić objavio rat Hrvatskoj; Sve Vas budem tužil

Facebook Komentari