Lovrinović: Agrokor je najveći sigurnosni problem, naivan je onaj tko misli da se Slavonci iseljavaju slučajno

Saborski zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović ustvrdio je kako je Agrokor trenutno najveći sigurnosni problem u Hrvatskoj.

Pozvao je premijera Andreja Plenkovića ili potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić da u mirnom tonu kažu koliko je stranaca podijelo tužbe protiv Hrvatske u slučaju Agrokor.

Proučavao sam nadležnosti Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) i vidio da su dužni raditi analize o prijetnjama, a nije napravljena provjera onoga što se dešava u Agrokoru. Možda SOA nema ni ljude za to, a ako su imali, možda su smatrali da to nije toliki problem Hrvatsku, rekao je Lovrinović u Saboru.

Uvjeren je kako je masovno iseljevanje iz Slavonije povezano s proizvodnim tvrtkama iz sustava koncerna Agrokor na tom području. Znate li vi tko će za desetak godina biti većinsko stanovništvo u Slavoniji? Tamo su Agrokorove firme, naivan je onaj tko misli da se Slavonci iseljavaju slučajno, oni koji preuzmu koncesiju od Agrokora trebat će radnu snagu, i to jeftiniju, a ona će doći iz drugih zemalja, kaže Lovrinović. U tom se kontekstu zapitao imaju li Rusi ili Amerikanci veće geostrateške interese u Hrvatskoj.

Sve što gledamo je igrokaz za javnost, a građani trebaju znati da se iza brda nešto veliko valja, zaključio je Lovrinović.

Facebook Komentari