Japanski premijer Shinzō Abe: Vrijeme razgovora o DNR Koreji gotovo, sada je vrijeme za pritisak

Premijer Japana Shinzō Abe danas je medijima rekao da se zemlje trebaju ujediniti u primjeni sankcija i vršenju pritiska na Demokratsku Narodnu Republiku Koreju kako bi ta zemlja odustala od svoga nuklearnog i raketnog programa.

“Sada nije vrijeme za dijalog. Sada je vrijeme za pritisak”, kazao je japanski premijer Shinzō Abe na okupljanju ulagača na burzi u New Yorku.

“Ne možemo biti zadovoljni što je UN odobrio nove sankcije protiv DNR Koreje. Sada je ključno da te sankcije stupe na snagu bez propusta, a to zahtijeva tijesnu suradnju s NR Kinom i Ruskom Federacijom”, istaknuo je japanski premijer Shinzō Abe, prenosi njegove riječi britanska novinska agencija Reuters.

‘Ako SAD budu prisiljene braniti sebe ili svoje saveznice, nećemo imati drugog izbora nego potpuno uništiti DNR Koreju’, rekao je američki predsjednik Donald John Trump u UN-u

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald John Trump u svom je govoru u UN-u upozorio DNR Koreju da će je SAD, u slučaju prijetnje, potpuno uništiti.

NR Kina i Japan, međutim, opetovano pozivaju na povratak diplomaciji i pregovorima sa DNR Korejom kako bi se riješila kriza oko nuklearnog programa te azijske zatvorene, komunističke države. (Theo Ljubić, Reuters)

Facebook Komentari