Američki državni tajnik Rex Tillerson: “Možemo početi odbrojavati unazad do trenutka kada će Iranci opet početi razvijati svoje nuklearne vojne kapacitete.”

Državni tajnik Sjedinjenih Američkih Država, Rex Wayne Tillerson izjavio je za medije da će se SAD povući iz nuklearnog sporazuma s Islamskom Republikom Iran ako se taj dokument ne izmijeni, čemu se protive Iranci i pojedine države Europske unije.

U interviewu za Fox News, američki državni tajnik Rex Wayne Tillerson je upozorio da je najveća pogreška sporazuma zaključenog između Islamske Republike Iran i velikih sila 2015. godine to što on ima kraj i zato se tim sporazumom problem samo odgađa.

Državni tajnik Sjedinjenih Američkih Država, Rex Wayne Tillerson izjavio je za Fox News da će se SAD povući iz nuklearnog sporazuma s Islamskom Republikom Iran ako se taj dokument ne izmijeni

Prema tekstu sporazuma, ograničenja dogovorena za neke nuklearne iranske aktivnosti postupno se ukidaju od 2025. godine. “A to znači da možemo gotovo početi odbrojavati unazad do trenutka kada će oni opet početi razvijati svoje nuklearne vojne kapacitete, rekao je Rex Wayne Tillerson, a prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald John Trump, koji je jučer, u svojem prvom nastupu pred Općom skupštinom UN-a, ponovno kritizirao iranski nuklearni sporazum, treba sredinom listopada ove godine odlučiti hoće li potvrditi pred američkim Kongresom da službeni Teheran poštuje svoje obveze. (Theo Ljubić, Fox News, Reuters)

Facebook Komentari