Ozljeđeni kninski haski ranjen je dok je s još tri psa klao kokoši! Vlasnik kokošinjca (78) dva je psa ubio

Izvor: ŠibenikIN

Zbog ubijanja dva psa vatrenim oružjem i ranjavanja još jednog u nedjelju ujutro u Kninu, policija je uhitila 78-godišnjaka u čijoj je kući pronađeno i oružje kojim su počinjena ta kaznena djela, ali i drugo oružje, doznajemo u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj, piše ŠibenikIN.

Kriminalističko istraživanje započelo je nakon što je slučajni prolaznik u jednom dvorištu u Kninu pronašao teško ozlijeđenog haskija u lokvi krvi, vezanih nogu i zvao veterinare. Slučaj je zaintrigirao i tamošnju udrugu za zaštitu životinja Berta čiji su aktivisti izrazili sumnju da je osoba koja je ozlijedila tog psa, ubila još nekoliko životinja.

Policija je otkrila da je osumnjičeni 78-godišnjak u nedjelju oko 9 sati ujutro u blizini svoje kuće začuo lavež pasa u svom kokošinjcu i tamo zatekao četiri psa u trenutku dok su klali njegove kokoši. Ukupno 17 komada peradi već je bilo zaklano pa je uzeo vatreno oružje i počeo pucati po ubojicama svojih kokoši. Dva je psa ubio i ranio još jednog, kasnije pronađenog haskija, koji je s četvrtim psom uspio pobjeći iz kokošinjca.

Kriminalističkim istraživanjem u kninskoj policijskoj postaji utvrđeno je da su dva psa bila nepoznatog vlasnika, odnosno da je vjerojatno riječ o lutalicama, dok je haski u vlasništvu 22-godišnjaka, a četvrtom psu vlasnik je 50-godišnjak.

Tijekom pretresa kuće 78-godišnjaka po nalogu šibenskog Županijskog suda, osumnjičeni je policiji predao jedan pištolj, dvije automatske puške i ukupno 1.437 metaka. Većina streljiva bilo je za pištolj, ukupno 1.160 metaka, a sve to oružje i municija bilo je ilegalno jer osumnjičeni nije imao dozvolu za držanje oružja.

Osumnjičenog 78-godišnjaka policija je zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja prijavila šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu te je do nastavka kaznenog postupka predan pritvorskom nadzorniku. Prekršajno će ga goniti i zbog neovlaštenog posjedovanja oružja.

Optužni prijedlog bit će nadležnom Prekršajnom sudu podnijet i protiv poznatih vlasnika pasa, 22-godišnjaka i 50-godišnjaka, čiji su ljubimci zajedno s psima lutalicama u pohodu na kokošinjac u nedjelju zaklali 17 kokoši. Policija ih tereti da nisu vodili računa o psima pa su gladne životinje bez nadzora postale prijetnja drugima i njihovoj imovini.

U kninskoj udruzi Berta jutros doznajemo da je 22-godišnji vlasnik haskija ranjenu životinju predao njima na skrb i da više ne želi biti njegov vlasnik.

– Javio nam se i rekao da mu je žao što se sve ovo dogodilo te nam je predao pseću knjižicu i mi ćemo preuzeti haskija. Doznali smo da je žica, kojom su haskijeve šape bile čvrsto vezane, zapravo sajla koju lovci koriste u lovu na divljač, a ne ručno namotana žica kako smo u početku mislili. Ovog drugog psa, koji je pobjegao, i dalje tražimo – kaže Gordana Gambiroža iz kninske Berte.

Inače, haski ranjen u koljačkom pohodu na kokoši, nalazi se u kninskoj veterinarskoj ambulanti na infuziji, a kako danas odbija hranu i prima infuziju, njegovo zdravstveno stanje nije dobro, piše ŠibenikIN.

Stravično iživljavanje nad psom u Kninu: Izbijeni su mu zubi, probijena lubanja, a šape čvrsto vezane žicom

Facebook Komentari