Komadina: Nismo odustali, uvjetujemo izbor sudaca Povjerenstvom

Potpredsjednik SDP-a i primorsko – goranski župan Zlatko Komadina gostovao je u emisiji Studio uživo na N1 televiziji.

Komadina tvrdi da SDP nije odustao od svog stava da HDZ-u uvjetuje izbor trojice ustavnih sudaca osnivanjem istražnog Povjerenstva za Agrokor.

“Tu se ništa nije promijenilo, bilo bi fer i red da se na dnevni red stavi Povjerenstvo za Agrokor, a potom da se glasuje za ustavne suce. Ne vidim zašto HDZ ne bi glasao za to Povjerenstvo, to Povjerenstvo nije o ljudima već o sustavu da se vidi koje su mu greške. Morali bi imati takav sustav da se to ne dogodi opet sutra, da kompanije ne tresu državu”, kazao je Komadina.

Podsjetimo, SDP je još ljetos glasovanje o ustavnim sucima uvjetovao dogovorom o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, a sada se spekuliralo da su u SDP-u od toga odustali.

Kaže da ne zna zašto je njegov kolega Peđa Grbin ovih dana u javnosti izlazio sa suprotnim informacijama, ali mišljenja je da su po srijedi “osobne relacije”.

“Ne možeš osobni stav komunicirati kao stav stranke ako je predsjednik rekao što je rekao, a rekao je da ne možeš davati ruku za izbor sudaca ako oni ne budu za Povjerenstvo”, kazao je Komadina.

Na pitanje hoće li biti sankcija za Grbina, Komadina je kazao da neće.

Potpredsjednik SDP-a demantirao je medijske napise da će SDP opet angažirati svjetski priznatog komunikacijskog stručnjaka Alexa Brauna. Kaže da je na osnovu razgovora sa šefom Bernardićem zaključio da se kontaktirao njegov tim u vezi određenih konzultacija.

“Nije sve u PR-u, ne može on nosti glavu, on pomaže. Rasparavit ćemo i o tome danas na Klubu, koliko sam shvatio nije bio kontakata s njim već s njegovom ekipom”, kazao je Komadina.

Na pitanje zašto je jako malo SDP-ovaca bilo na aktualnom prijepodnevu u Saboru, na otvaranju jesenskog zasjedanja, zaključio je da je to “vječita tema” ali da nedolazak u mnogim slučajevima nije opravdan.

“Naravno da je red i fer da se bude s kolegama i da se ne ostave 3, 4, 5 kolega koji će postavljati pitanje, po meni su trebali biti u Saboru, ali zastupnici imaju posla i na terenu”, kazao je.

Upitan je li Maras najbolji zastupnik SDP-a, Komadina je odgovorio: “On voli govoriti, ponekad pogodi, ponekad i promaši, ali on je vrijedan zastupnik.

Share This Article