Bernardić o angažmanu Alexa Brauna: Narod se truje raznim informacijama, nisu u igri milijuni i nikakav skupi angažman

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas je naglasio kako će SDP inzistirati na tome da se izglasa osnivanje saborskog istražnog povjerenstva o Agrokoru.

Upitan je li među SDP-ovcima o tom pitanju bilo podjela Bernardić kaže: ”Najopasnije podjele su u glavama. SDP inzistira na istražnom povjerenstvu za Agrokor. Građani imaju pravo znati istinu jer svako peto radno mjesto je ugroženo s Agrokorom. U široj obitelj ne postoji netko tko neće ostati bez posla ako Agrokor kolabira. Zato je potrebno utvrditi istinu o poduzeću oko kojeg već pet mjeseci vlada ne daje nikakvo izvješće. Tražio da se glasa za istražno povjerenstvo za Agrokor. Želimo da to HDZ stavi na glasanje pa ćemo vidjeti ručice u zraku, pa ćemo vidjeti čije su ručice za istinu, a čije su u pekmezu”, rekao je Bernardić.

”Inzistiramo na povjerenstvu. Tražimo glasanje o povjerenstvu isti dan kad se bude oko ustavnih sudaca glasalo. Vidjet ćemo čije su ruke za istinu, a vidjet ćemo čije su u pekmezu”, rekao je Bernardić.

Smatra kako su u medijima plasirane neistinite informacije vezane za ovu temu i moguće neslaganje među SDP-ovcima po ovom pitanju.

”Ja sam sve saznavao iz anonimnih izvora iz medija. Narod se truje lažnim informacijama i neistinama da bi se prava istina prikrila. Oprostite, meni anonimni izvori nisu nikakvo relevantni”, kazao je Bernardić.

Dodao je kako će predsjednici klubova SDP-a i HDZ-a o ovome razgovarati te da smatra kako će u HDZ-u prevladati razum.

Upitan je li Klub SDP-a jedinstven kaže: ”Manje više su svi na tragu da se istina istraži. Ne mogu ulaziti ako vam je netko nešto drugo rekao – to je pojedinačno mišljenje”, kazao je.

Osvrnuo se i na informacije prema kojima planira angažirati PR stručnjaka Alexa Brauna.

”Spominju se anonimni izvori, a na neistine i laži ne mogu odgovoriti nikako nego po proceduri što ćete vidjeti. Narod se truje raznim informacijama. Sve o tome sam rekao. Nisu u igri milijuni i nikakav skupi angažman”, rekao je, prenosi N1.

Share This Article