Stravično iživljavanje nad psom u Kninu: Izbijeni su mu zubi, probijena lubanja, a šape čvrsto vezane žicom

Policija istražuje slučaj brutalnog ozljeđivanja psa pronađenog u nedjelju u jednom dvorištu u Kninu, a provjerit će i sumnje kninske udruge Berta, koja skrbi o zlostavljanim i napuštenim životinjama, da je netko usmrtio i pokopao više tih životinja. Pretučenog mladog haskija, vezanih šapa u lokvi krvi, pronašao je slučajni prolaznik koji je odmah nazvao veterinara i pas je spašen, rekla je za ŠibenikIN Gordana Gambiroža iz udruge Berta.

– Našli su ga u dvorištu blizu kuće tog starijeg čovjeka, a po pričanju susjeda tamo se čula i pucnjava. Osim toga, susjedi su rekli da su ga vidjeli kako kopa rupe na livadi i vuče pse u karioli pa mislimo da ih je ubio i zakopao – priča uznemireno Gordana.

Mladi haski vjerojatno je ispao iz te kariole, dodaje članica kninske udruge za zaštitu životinja, ali zbog ozljeda i žicom vezanih šapa nije uspio pobjeći nego je ostao ležati dok ga slučajno nije vidio prolaznik koji je odmah nazvao veterinara.

– Proveli smo cijelu noć s njim kod veterinara, jako je teško ozlijeđen. Samo bolestan čovjek može ovo napraviti nedužnoj životinji – priča Gambiroža koja je haskija danas odvela u Šibenik na daljnje liječenje.

Nekim oštrim predmetom psu su nanesene teške ozljede glave, ispričala je Gordana, a probijena mu je lubanja, iščupana tri zuba, otečene su mu vilica i jezik te na tijelu ima nebrojeno otvorenih bolnih rana.

Prednje šape, dodala je, čvrsto su mu bile vezane žicom, javlja ŠibenikIn.

Facebook Komentari