Pred početak Skupštine UN-a iznenada se sastali američki državni tajnik Rex Wayne Tillerson i ministar ruskog MVP, Sergej Viktorovič Lavrov

Državni tajnik Sjedinjenih Američkih Država, Rex Wayne Tillerson i ministar vanjskih poslova Ruske Federacije, Sergej Viktorovič Lavrov susreli su se u New Yorku prije početka glavne skupštine Ujedinjenih naroda dok su službeni odnosi Washingtona i Moskve na najnižoj razini.

Dvojica ministara koji su razgovarali u ruskoj misiji pri UN-u držali su se dalje od novinara i nisu dali nikakvu izjavu za medije.

Uz “suradnju u krizi u Siriji”, na sastanku se je također razgovaralo i o krizi na Bližnjem istoku i sporazumu iz Minska iz 2015. godine o sukobu u Ukrajini, izjavila je svjetskim medijima glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Vladimirovna Zakharova

Tijekom sastanka zauzeli su se ponovno za smanjenje nasilja u Sirijskoj Arapskoj Republici i stvaranje uvjeta za unapređenja političkog procesa u Ženevi, po priopćenju američkog State Departmenta. Sirijska Arapska Republika je jedno od pitanja oko kojeg se Washington nada naći zajednički jezik s Moskvom, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Uz “suradnju u krizi u Siriji”, na sastanku se je također razgovaralo i o krizi na Bližnjem istoku i sporazumu iz Minska iz 2015. godine o sukobu u Ukrajini, izjavila je svjetskim medijima glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Vladimirovna Zakharova.

(Theo Ljubić, AFP)

Facebook Komentari