Američki predsjednik Donald John Tramp i južnokorejski predsjednik Moon Jae In dogovorili praktičniji pritisak na DNR Koreju

Sjedinjene Američke Države i Republika Koreja dogovorile su se da će pojačati pritisak na DNR Koreju, nakon zadnjega pokusa s projektilom. Američki predsjednik Donald John Trump i južnokorejski predsjednik Moon Jae In dogovorili su se o “praktičnijem pritisku na DNR Koreju”, navodi se u službenoj izjavi iz Seoula.

“Pyongyang će samo postati još izoliraniji i sučelit će se s dodatnim gospodarskim pritiskom ako nastavi s provokacijama i konačno kroči na put sloma”, stoji u izjavi iz ureda Predsjednika Republike Koreje, prenosi južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Američki predsjednik Donald John Trump i južnokorejski predsjednik Moon Jae In dogovorili su se o “praktičnijem pritisku na DNR Koreju”, navodi se u službenoj izjavi iz Seoula

Demokratska Narodna Republika Koreja ispalila je u petak još jedan projektil koji je preletio preko sjevernog dijela Japana te pao u Tihi ocean  što je izazvalo osude  zemalja u regiji i potaknulo održavanje nove izvanredne sjednice  Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda. Projektil je letio oko tri tisuće i sedam stotina kilometara dosegavši maksimalnu putanju od sedam stotina i sedamdeset kilometara, prema južnokorejskim izvorima, prenosi njemačka novinska agencija DPA.

Unatoč do sad najoštrijim sankcijama Vijeća sigurnosti UN-a, američka 7. Pacifička flota, te australijska Kraljevska ratna mornarica, ratna mornarica Japana i južne Republike Koreje već su rasporedile svoje raketne, zračne i pomorske snage nadomak ciljeva u DNR Koreji, u slučaju izbijanja vojnog sukoba

Vijeće sigurnosti nametnulo je nove sankcije DNR Koreji  zbog nuklearnog i balističkog programa u ponedjeljak, nakon sankcija prije pet tjedana za koje se očekuje da će ta azijska komunistička zemlja izgubiti oko milijardu dolara od tri milijarde godišnjih prihoda od izvoza, a što bi moglo ozbiljno uzdrmati gospodarstvo DNR Koreje, ali i stanovnike te zemlje, obzirom na nedostatak osnovnih sirovina, pa čak i hrane u nekim djelovima DNR Koreje.

Unatoč do sad najoštrijim sankcijama Vijeća sigurnosti UN-a, američka 7. Pacifička flota, te australijska Kraljevska ratna mornarica, ratna mornarica Japana i južne Republike Koreje već su rasporedile svoje raketne, zračne i pomorske snage nadomak ciljeva u DNR Koreji, u slučaju izbijanja vojnog sukoba. (Theo Ljubić, DPA, Yonhap)
Facebook Komentari