Brojni vjernici Dubrovačke biskupije, ali i oni izvan nje dočekali sarkofag s tijelom svetoga Leopolda Bogdana Mandića

Brojni vjernici Dubrovačke biskupije, ali i oni izvan nje, dočekali su sinoć u Dubrovniku sarkofag s tijelom svetoga Leopolda Bogdana Mandića.

Iz Herceg Novog sarkofag sa svečevom relikvijom stigao je malo poslije 20 sati te je do Biskupijskoga svetišta Gospe od Milosrđa dopraćen u svečanoj procesiji koju su predvodili Dubrovački trombunjeri, festanjuli i bratimi dubrovačkih bratovština. Katedralni župnik don Stanko Lasić rekao je kako je sv. Leopold Bogdan Mandić ostao svjetionik vjernicima kroz brojna desetljeća te dodao kako je vrijeme do nedjelje u 14 sati, kada sarkofag odlazi iz Dubrovnika – Božji dar.

Istaknuo je da je sv. Leopold bio svetac kojega svi mogu nasljedovati, od male djece i osoba s posebnim potrebama do svećenika, pokornika, grešnika, domoljuba, te velik domoljub koji je, iako je živio u Italiji, uvijek govorio da mu je srce ”na onu stranu Jadrana”. Osjećao je da pripada ovom narodu i ovoj Crkvi, a bio je širok prema svima drugima – ekumenist, trajno opredijeljen za jedinstvo kršćana, dodao je.

Nakon svečanoga dočeka u crkvi Gospe od Milosrđa, koji je predvodio fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije, sarkofag s tijelom sv. Leopolda izložen je u samoj crkvi, gdje ga obilaze vjernici u tišini i molitvi za zagovor kod Boga, piše HRT.

Tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića u četvrtak ponovno dolazi u Hrvatsku

Facebook Komentari